Hoppa till sidans innehåll

SverigeCupen 2017 dag 1

2017-11-10 19:31

09:00 fredag, fyra lag rullar mot Nyköping, 56st spelare och åtta instruktörer och tre domarpar. Stockholms handbollen är på plats!

Först ut i A hallen var Stockholm gul flickor som fick en tuff start mot Uppland. Samtidigt spelade Stockholm röd pojkar sin första match i B hallen  mot Örebro som blev en jämn tillställning och till slut slutade lika. 

Stockholm gul pojkar, hade de precis som röd bara en match på fredagen och den mot Värmland som blev en storseger. 

Hannes sammanfattade dagens matcher med orden;

Blandade känslor. Många bra insatser framför allt i lag guls match. Lag röd har vi alldeles för mycket brända avslut vilket gör att vi inte vinner, vi får dock vara nöjda med en poäng. Om vi bara släpper in 16mål så tycker jag vi ska klara av att vinna. Lag gul fick ett väldigt bra flyt i spelet och ska ha mycket beröm för sin insats, den finns inte mycket att gnälla på. Vi har dock allt i egna händer inför morgondagen och det känner vi oss nöjda med. 

 

Stockholm röd flickor möte i sin första match Småland/Blekinge som blev en bekväm seger. Båda flicklagen hade två matcher på fredagen, de andra två matcherna som stod mellan Stockholm gul - Dala gävleborg & Stockholm röd - Småland Blekinge Norra slutade med två stabila segrar. 

 

Therese sammanfattade dagens matcher genom att det har varit lite blandade insatser. Vi har jobbat mycket med att få igång försvarsspelet i båda lagen men fick inte till det i första matcherna men gjorde dock ett lyft i de andra. Ett härligt gäng som imorgon är taggade för att leverera ännu mera. Vi tar med oss många fina avslut och fint målvaktspel. 

 

Flickorna är nu redo för nya grupper, Stockholm gul spelar i grupp C och Stockholm röd spelar i grupp B. 

Pojkarna har två gruppspelsmatcher till innan hur lördagens fortsatta spel kommer att se ut.

Lycka till!

Uppdaterad: 2018-09-21 08:00
Skribent: Anna Bisso

Fler nyheter

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890