Hoppa till sidans innehåll

Distriktsmästerskap

Distriktsmästerskapen (DM) i handboll för seniorer och U19 är en centralt sanktionerad tävling. I DM får endast lag från distriktet delta. Strävan är att på vår webb publicera spelprogrammet för DM-tävlingarna senast 29 juni.

DM för seniorer
Distriktsmästerskapen för seniorer spelas med samma regler som gäller i damer och herrar division 3.

Senior-DM spelas veckorna 33-36, samt ett finalfour som är preliminärt planerat den 8 och 9 september. Vi förbehåller oss också rätten att i nödfall använda vecka 32.

Målet är att garantera alla lag minst två matcher. Stockholms Handbollförbund kommer att utse föreningar att arrangera matchkvällar i sina hemmahallar. En förening kan inte delta om den inte är beredd att arrangera. Är ni intresserade av arrangemang bör ni snarast ta kontakt med oss på tavling@stockholmhandboll.se.

Gruppspelet kommer att rangordnas i minst två nivåer. De lägre rankade lagen spelar egna gruppspel och går in i utslagsrundans första omgång utan att de högre rankade lagen är med. De högra rankade lagen spelar ett eget gruppspel och går in i utslagsrundan i den andra omgången.

Tanken är att de högra rankade lagen spelar en gruppmatch per vecka med början i vecka 33 (möjligen vecka 32) och sedan spelar utslagsmatch i vecka 36.

De lägre rankade lagen spelar istället ett mer komprimerat gruppspel (vecka 33 -35, möjligen även vecka 32) innan deras utslagsspel inleds.

Semifinaler och final vill vi samla i en och samma hall (förhoppningsvis både damer och herrar tillsammans) helgen 8-9 september. Tanken är att göra ett "finalfour"-upplägg där semifinaler spelas på lördagen och final på söndagen. 

DM för U19
U19-DM spelas med gruppspel veckorna 34 och 35 (möjligen även vecka 33). Det är företrädesvis torsdagar och fredagar som kommer att användas (och i möjligaste mån undvika att spela på senior-DM:s matchdagar).

I U19-DM får endast spelare födda 1999 och senare delta. Detta beror på att DM är ett RF-tecken och tävlingen endast genomförs i de åldersklasser som enligt Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser räknas som juniorer.

Eventuella semifinaler och final samlar vi i samma hall ( om möjlighet finns) som Senior semifinalerna och finalerna helgen 8-9 september.

Tabellplacering, utslagsmatch och final
Avgörande i gruppspel sker genom:
1) Poäng
2 )Inbördes möte
3) Inbördes målskillnad
4) Inbördes flest gjorda mål
5) Målskillnad (totalt)
6) Flest gjorda mål (totalt)

Avgörande i utslagsmatch och final sker genom: 
1) Shoot -out
Läs mer om Shoot-out i Tävlingshandboken alt. i Regelboken.

Arvoden
Arovden för domare under DM för seniorer och U19 är enligt arvodeslista. 
I gruppspel delar lagen på domarkostnaden,vid slutspel så är det förlorande lag som tar hela domarkostnaden. Arrangerande förening tillsätter distriktsfunktionärer till varje match. 

Protokoll
Under DM använder vi oss av de klassiska pappersprotokollen, med anledning av att DM spelas tidigt på säsongen.

Anmälningsavgift
Anmälningsavgiften för seniorer är 1000 kronor och för U19, 500 kronor.

Uppdaterad: 2018-10-12 15:47
Skribent: Maria Casado

Nyheter

Handbollfestivalen närmar sig

2018-11-19

Nu är gruppindelningen klar och publicerad

Inbjudan Vårens Spel 2019

2018-10-31

Välkomna till Vårens Spel för flickor och pojkar…

Inbjudan Handbollfestival

2018-10-19

Välkomna till Handbollfestivalen för U8 (Födda…

Uppdaterade sidor

2018-10-12

Nu är Tävlingsbestämmelserna uppdaterade, samt…

Alla serier fastställda

2018-09-27

Kommun efter kommun har betats av, nu är vi…

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 0855606890