Info Höstens Spel U10 & U9 - Stockholms Handbollförbund - IdrottOnline Forbund
Hoppa till sidans innehåll

Info Höstens Spel U10 & U9

Sammandragsspel för U10 och U9

Nedan följer en kort genomgång av vad som gäller för sammandragsspelet. Har ni frågor eller funderingar utöver vad som besvaras nedan, tveka inte att höra av er till tavling@stockholmhandboll.se

U10
spelas i huvudsak på stor bana med nedsänkt ribba. Lagen spelar med sex utespelare och en målvakt, men det går även att anmäla sig till spel 5 mot 5 med. Matchtiden är 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

U9
spelar minihandboll. Minihandboll spelas på liten bana (20x12 meter) med litet mål. Lagen spelar med fyra utespelare och en målvakt. Matchtiden är 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

Enligt de Nya tävlingsbestämmelserna för Barn och Ungdom är det tillåtet för flickor att spela med pojkar och för pojkar att spela med flickor för ålderskategorin Barn (U11 och yngre). Det råder inga begränsningar för denna möjlighet. Det betyder att pojkspelare som också spelar föreningens pojklag får rycka in och spela med flickorna vid behov. På samma sätt får flickor spela med pojkar utan begränsning.

Observera dock att regeln om spel i maximalt två åldersklasser fortfarande gäller. Exempel: En flicka född 2008 spelar i sitt F10- lag. Hon hjälper även till och spelar matcher med F9. Denna flicka får inte spela med föreningens P10-lag.

Allt spel genomförs i sammandragsform. Detta innebär att lagen i en grupp träffas och spelar matcher tre-fem gånger per termin. Vid varje tillfälle spelar varje lag två-tre (ibland fler) matcher beroende på sammandragets storlek. När terminen är slut kommer alla lag att ha spelat ungefär 8-10 matcher.

Det är arrangerande förening som står för föreningsdomare. Det är också arrangerande förening som står för eventuell domarkostnad i samband med sammandraget. Den arrangerande föreningen ska tillhandahålla förenklade laguppställningsformulär till de deltagande lagen (laddas ned här). Dessa ska fyllas i av lagen och lämnas in. Efter att dagens spel är avslutat ska dessa formulär skickas till Stockholms Handbollförbund.

Inga resultat skall rapporteras till StHf via SMS, TA-systemet eller skickas in. Däremot vill vi att arrangören skickar ett e-brev till tavling@stockholmhandboll.se och meddelar om alla lag var på plats. Om något lag uteblev vill förbundet veta om dessa lag hade hört av sig i förväg och i så fall när.

Att utebli från sammandrag: 
Lag som av någon anledning inte kan komma till spel i ett sammandrag ska meddela detta till arrangerande förening senast onsdagen veckan före sammandraget. Om beskedet inte lämnas före denna tid kommer laget att debiteras en straffavgift på 500 kronor. Arrangerande förening ska notera vilka lag som inte kommit till spel och vilken dag de meddelade återbudet. Om återbud inte har meddelats ska även detta noteras. Denna information skickas via e-post till tavling@stockholmhandboll.se.

Observera: Första gången ett lag uteblir och har meddelat det senast onsdagen före matchhelgen är det kostnadsfritt. Uteblir laget en gång till stryks laget och urdragningsavgift tas ut.

Uppdaterad: 2018-04-02 20:45
Skribent: Maria Casado

Nyheter

Serieindelning säsong 18-19

2018-05-17

Ta en titt på serieindelningarna för Seniorer…

Slutspel och Stockholm Handboll Finals 2018

2018-05-09

Hjälp oss utvärdera

Finallagen klara

2018-04-28

#sthlmhandbollfinals

Livestreama Stockholm Handboll Finals 2018

2018-04-24

Hålltider för finaldagen samt länk till…

STHLM Handboll Finals 2018

2018-04-18

Spelprogram 28 april

Ladda ned

Laguppställningsblankett>>>

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890