Hoppa till sidans innehåll

Info d-ungdom

Sammandragsspel i ålderklassen d-ungdom

Nedan följer en kort genomgång av vad som gäller för sammandragsspelet. Har ni frågor eller funderingar utöver vad som besvaras nedan, tveka inte att höra av er till tavling@stockholmhandboll.se

Andra års d-ungdom
spelas i huvudsak på stor bana med nedsänkt ribba. Lagen spelar med sex utespelare och en målvakt, men det går även att anmäla sig till spel på minihandbollsbana med regler för minihandboll. Matchtiden är 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

Första års d-ungdom
spelar minihandboll. Minihandboll spelas på liten bana (20x12 meter) med litet mål. Lagen spelar med fyra utespelare och en målvakt. Matchtiden är 1x20 minuter (med en timeout efter tio minuter).

I d-ungdomsklasserna är det tillåtet för flickor att spela med pojkar och för pojkar att spela med flickor. Det råder inga begränsningar för denna möjlighet. Det betyder att pojkspelare som också spelar föreningens pojklag får rycka in och spela med flickorna vid behov. På samma sätt får flickor spela med pojkar utan begränsning.

Observera dock att regeln om spel i maximalt två åldersklasser fortfarande gäller. Exempel: En flicka född 2007 spelar i sitt F07-lag. Hon hjälper även till och spelar matcher med F06. Denna flicka får inte spela med föreningens P07-lag.

Allt spel åldersgrupperna genomförs i sammandragsform. Detta innebär att lagen i en grupp träffas och spelar matcher tre-fem gånger per termin. Vid varje tillfälle spelar varje lag två-tre (ibland fler) matcher beroende på sammandragets storlek. När terminen är slut kommer alla lag att ha spelat ungefär 8-10 matcher.

Det är arrangerande förening som står för föreningsdomare. Det är också arrangerande förening som står för eventuell domarkostnad i samband med sammandraget. Den arrangerande föreningen ska tillhandahålla förenklade laguppställningsformulär till de deltagande lagen (laddas ned här). Dessa ska fyllas i av lagen och lämnas in. Efter att dagens spel är avslutat ska dessa formulär skickas till Stockholms Handbollförbund.

Inga resultat skall rapporteras till StHf via SMS, TA-systemet eller skickas in. Däremot vill vi att arrangören skickar ett e-brev till tavling@stockholmhandboll.se och meddelar om alla lag var på plats. Om något lag uteblev vill förbundet veta om dessa lag hade hört av sig i förväg och i så fall när.

Att utebli från sammandrag Lag som av någon anledning inte kan komma till spel ett sammandrag ska meddela detta till arrangerande förening senast onsdagen veckan före sammandraget. Om beskedet inte lämnas före denna tid kommer laget att debiteras en straffavgift på 500 kronor. Arrangerande förening ska notera vilka lag som inte kommit till spel och vilken dag de meddelade återbudet. Om återbud inte har meddelats ska även detta noteras. Denna information skickas via e-post till tavling@stockholmhandboll.se.

Observera: Första gången ett lag uteblir och har meddelat det senast onsdagen före matchhelgen är det kostnadsfritt. Uteblir laget en gång till stryks laget och urdragningsavgift tas ut.

Uppdaterad: 2016-12-16 21:33
Skribent: Adam Engström

Nyheter

Damer, DJ, F03 och P03 spelar Sommarserien

2017-04-26

Sommarserien har publicerats på förbundets…

Sista infon före slutspelets första helg

2017-04-21

All viktig information om Stockholm Handboll…

Stockholms USM-grupper här

2017-03-24

Svenska Handbollförbundet (SvHF) har återigen…

Arrangörer och matchtider i NBC klart

2017-03-23

Spelprogrammet till Newbody Cup steg 4 har…

Dags att planera 2017-2018

2017-03-23

Det är slutspurt i seriespelet, USM pågår för…

Ladda ned

Laguppställningsblankett>>>

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890