Hoppa till sidans innehåll

RegionsTolvan

RegionsTolvan är en tävling för Flickor och Pojkar 12 (födda 2007) och senare som löper parallellt med det ordinarie seriespelet.
Tävlingen spelas i fyra steg och alla lag deltar i alla omgångar. Mellan varje spelomgång skapas nya grupper som baseras på hur väl lagen lyckades i omgången innan.

Klassindelning P12 och F12
Speltid 2x15 minuter. 
Antal spelare per match Maximalt 17 st. 
Bollar Både flickor och pojkar spelar med storlek 0.

Representation 
En spelare får endast spela i ett lag i RegionsTolvan. Om en förening har fler än ett lag anmält till turneringen och en spelare representerar föreningens ena lag i omgång 1 får denne således inte representera något av de andra i kommande omgång. Regeln om fri representation som finns i seriespelet tillämpas således inte i RegionsTolvan. Den generella dispensen för ett år för gamla spelare som finns i seriespelet gäller även i RegionsTolvan. Det är spelarens representation i seriespelet som styr tillämpningen av dispensen.

Tävlingsform
Tävlingen spelas i sammandrag med 3-5 lag i varje grupp under en dag, antingen lördag eller söndag. Dessa grupper är utsprida över regionen. Alla lag spelar omgång 1, omgång 2, omgång 3 och omgång 4. Mellan varje spelomgång skapas nya grupper som baseras på hur väl lagen lyckades i omgången/omgångarna innan. 

Övriga regler 
I RegionsTolvan gäller samma regler som i Seriespelet för åldersklassen U12, (se Tävlingsbestämmelser för barn och ungdom). Serieutfall beräknas i första hand efter antal poäng, i andra hand efter målskillnad, i tredje hand efter antal gjorda mål och i fjärde hand efter inbördes möten. Skulle det inbördes mötet ha slutat oavgjort avgörs den inbördes placeringen med lottens hjälp.

Arrangörer
Arrangörer till RegionsTolvan utses av Stockholms Handbollförbund i samråd med övriga distrikt. En förening kan inte delta om den inte är beredd att arrangera. Detta innebär att spel i granndistriktet kan förekomma.

Funktionärer & Matchprotokoll 
Arrangerande förening tillsätter funktionärer. En mindre avancerad form av Elektroniskt matchprotokoll (EMP) kommer att tas fram och rikta sig till föreningsfunktionärer, vilket är det matchprotokoll som kommer att användas i RegionsTolvan. Detta är en del av målsättningen till utökad digital verksamhet.

Domare 
I RegionsTolvan tillsätter arrangerande förening utbildade (legitimerade) föreningsdomare i omgång 1, 2 och 3. Deltagande föreningar delar på domarkostnaden.I samband med omgång 4 planeras ett föreningsdomarprojekt där då Stockholms Handbollförbund tillsätter tillviss del föreningsdomare i samråd med arrangerande föreningar som tillsätter övriga matcher.

Uppdaterad: 2019-04-30 15:21
Skribent: Maria Casado

Nyheter

RegionsTolvan omgång 3

2019-12-11

Gruppindelning klar inför omgång 3 helgen 8-9…

Laddad för Handbollfestivalen?

2019-11-15

Vecka 48 drar vi igång.

Välkomna till ungdomsmöte

2019-11-06

Hur förebygger vi våld och övergrepp inom…

Välkomna till Vårens Spel för U10 och U9, födda 2009 och 2010.

2019-10-28

Anmäl er senast 14 november.

Lottning klar

2019-10-21

Välkomna till RegionsTolvan Omgång 2 den 23-24…

 
Stockholms Handbollförbund
Östgötagatan 89 D
118 60 Stockholm
Telefon: 0855606890