Hoppa till sidans innehåll

Matchflytt

SIDAN ÄR UNDER ARBETE OCH KOMMER ATT UPPDATERAS INOM KORT

Nedan följer en genomgång av vad som gäller vid flyttning av matcher i serier som administreras av Stockholms Handbollförbund. Om något kring de gällande flyttbestämmelserna är oklart, tveka inte att höra av er till domare@stockholmhandboll.se

Matchflyttblankett finner du Här >>>


Flyttskäl

Flyttning av match beviljas endast i undantagsfall. Begäran om matchflytt som endast har fyllts i av en förening behandlas inte (se nedan för mer detaljer kring flyttproceduren). Att båda föreningarna är överens om villkoren för flytten är en förutsättning för att begäran överhuvudtaget ska behandlas.
Det finns vissa flyttskäl som anses så starka att en förening inte får neka till flyttning. Om föreningarna inte kan komma överens bör Stockholms Handbollförbund omgående kontaktas.
Följande anges som skäl för matchflyttning i Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser:

  • Spelares landslagsuppdrag.
  • Förenings deltagande i Europacupspel.
  • Föreningens deltagande i ungdoms-SM i aktuell åldersklass.
  • Spelares deltagande i distriktsturnering (Sverigecupen och Juniorelitcupen).

Vid sidan av dessa flyttskäl kan det finnas andra skäl som kan anses starka nog för att en flytt ska kunna godkännas. Varje fall prövas individuellt.

Ny speltid för seniorlag
Flyttning av match får göras till speldatum som ligger före ordinarie matchdag.
Flyttning av match får också göras till speldatum efter ordinarie matchdag under förutsättning att detta nya speldatum ligger i samma spelomgång som ordinarie matchdag.
I normala fall sträcker sig en spelomgång från torsdag till onsdag i den aktuella veckan. Undantag från denna grundregel görs i följande fall:

  • I de fall vi har planerade vardagsomgångar i en serie kan särskilda omgångsintervall gälla för denna omgång samt omgången före och efter. Kontakta Stockholms Handbollförbund om du är osäker på vad som gäller.
  • Om särskilda skäl föreligger. Kontakta Stockholms Handbollförbund om du är osäker på vad som gäller.


Ny speltid för juniorlag och ungdomslag
Flyttning av match får göras till speldatum som ligger före ordinarie matchdag. Flyttning av match får också göras till speldatum efter ordinarie matchtid men senast 15 kalenderdagar efter matchdag, matchen får aldrig spelas efter sista omgång i respektive serie.


Representation
Observera att de representationsbestämmelser som skulle ha gällt vid ordinarie datum gäller vid det nya speldatumet om matchen senareläggs. Om matchen tidigareläggs är det det nya datumet som styr representationen.

Avgift för matchflyttning
I serier som administreras av Stockholms Handbollförbund är matchflyttar avgiftsfria, under förutsättning att de görs i tid.

  • Om begäran om matchflytt inkommer till Stockholms Handbollförbund minst tio kalendesdagar före det datum som ligger tidigast av ordinarie speldatum och den nya speldagen är ändringen avgiftsfri.
  • Om begäran om matchflytt inkommer till Stockholms Handbollförbund senare än tio kalenderdagar före det datum som ligger tidigast av ordinarie speldatum och den nya speldagen debiteras en administrationsavgift på 1000 kronor, för C-ungdom gäller det 500 kr/match eller sammandrag.
  • Om begäran om matchflytt inkommer till Stockholms Handbollförbund närmare än fem kalenderdagar före det datum som ligger tidigast av ordinarie speldatum och den nya speldagen beviljas flytten i normala fall inte.

Matchflyttningsavgifter


Flyttning 10 kalenderdagar före
Flyttning 5-9 kalenderdagar före C-ungdom
Flyttning 5-9 kalenderdagar före övriga
Flyttning utan tillstånd
0 kr/match
500 kr/match
1000 kr/match
2000 kr/tillfälle

Eventuell administrationsavgift ska vara inbetald och förbundet tillhanda innan anhållan tas upp till behandling (bankgiro: 206-3469). Ange matchnummer och att det rör sig om en matchflytt. Om det blir avslag på begäran om matchflyttning återbetalas avgiften.

Domartillsättning
Det är flyttande lags ansvar att meddela domarna den nya speltiden. I matcher där Stockholms Handbollförbund tillsätter domarna sker dock detta med automatik i samband med att förbundet godkänner matchflytten.

Matchflyttning steg för steg
1. Flyttande lag går in på http://www.stockholmhandboll.se och ladda ner matchflyttningsblanketten (som är i excelformat). Du sparar ned blanketten genom att högerklicka på länken i botten av denna sida, välja "Spara mål som" och sedan döpa dokumentet till något lämpligt.
2. Flyttande lag fyller i sin del av blanketten (Observera att flyttande lag kan vara så väl hemma- som bortalag).
3. Flyttande lag sparar om blanketten.
4. Flyttande lag skickar blanketten med e-post till motståndarlaget.
5. Motståndarlaget fyller i sin del av blanketten.
6. Motståndarlaget sparar om blanketten.
7. Motståndarlaget skickar blanketten med e-post till Stockholms Handbollförbund (domare@stockholmhandboll.se).
8. Stockholms Handbollförbund behandlar flyttningsbegäran.
9. Stockholms Handbollförbund meddelar beslutet till de på blanketten angivna e-postadresserna för kvittens.

För att flytten ska kunna godkännas måste e-postadresser för kvittens anges. Blanketten kan också skrivas ut, fyllas i för hand och skickas eller faxas till förbundet.

Förtydligande: Ovanstående matchflyttningsregler gäller när förening vill flytta match. Det finns även tillfällen då Stockholms Handbollförbund måste flytta matcher. När så sker gäller andra rutiner. Det finns en rad olika anledningar till att förbundet gör matchändringar.
Exempelvis att en force majeur-situation uppstår (hallen stängs på grund av vattenläcka, odyl), att det behövs en omdisponering av schemat på grund av domartillsättningsproblem, att matcher måste flyttas på grund av att utrymme måste skapas för arrangemang av olika slag.

Uppdaterad: 2018-09-11 12:51
Skribent: Maria Casado

Nyheter

Uppdaterade sidor

2018-10-12

Nu är Tävlingsbestämmelserna uppdaterade, samt…

Alla serier fastställda

2018-09-27

Kommun efter kommun har betats av, nu är vi…

Stockholm Handboll Finals 2019

2018-09-24

Save The Date!

Information och förtydligande gällande dispensansökan

2018-09-17

Många har funderingar kring dipsensansökningar…

Utbildningstimeout och timeout

2018-09-15

Enligt TBBU inför StHF utbildningstimeout och…

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890