Hoppa till sidans innehåll

Matchprotokoll

Barn U8-U10


I Höstens och Vårens Spel samt Handbollfestivalen är det för säsongen en ny rutin. Bort med pappershanteringen med deltagarlistornaoch istället används nu ett digitalt närvaroformulär. 
Arrangerade förening har i uppdrag att omgående svara och skicka in formuläret efter avslutat arrangemang för åldersklasserna U10, U9 och U8. Utelämande av inskickat formulär debiteras föreningen en avgift på 500 kronor.

Närvaroformuläret finner ni HÄR >>>

Barn U11 


I åldersklassen U11 rapporteras seriematcherna som "spelade". Det gör arrangören efter avslutad match med hjälp av SMS rapportering eller via inloggning i webben.

Det finns två sätt att rapportera in efter avslutad match, via SMS eller via inloggning på webben.

Rapportera via SMS
SMS skickas till 71160 och meddelandet skall skrivas så här:
shf (matchnummer) (resultat hemmalag) (resultat bortalag)
Exempel: shf 1315201004 0 0
Observera att matchnumret är tio siffror och att det ska vara mellanslag (totalt tre stycken). I resultet fältet anger ni noll (0) noll (0)

Rapportering via webben
Rapportering av resultatet via webben görs gemom inloggning på handbollens system för tävlingsadministration (TA).

Målsättningen är att säsongen 2019-2020 hantera allt digitalt. 

Yngre ungdom och Äldre ungdom (U12-U19)


För åldersklasserna U12 U13, U14, U16 och U19 används Elektroniskt matchprotokoll (EMP). 

Inför match:
Ledare för respektive lag lämnar spelarlista till sekretariatet senast 30 minuter innan matchstart. Matchprotokoll enligt fastställt formulär upptagande spelares tröjnummer, för- och efternamn samt födelsedatum (år-mån-dag). De spelare som skall delta i matchen skall vara markerade samt max fyra (4) ledare. Vid matcher med EMP-protokoll granskar ledare (vilken som av de inskrivna ledarna) laguppställningen före match. Protokollet ska godkännas efter att matchen är spelad och protokollet har färdigställts av funktionärerna.

Målsättningen är att säsongen 2019-2020 hantera allt digitalt. 

Seniorer och Trim


Följande seniorserier administreras sv StHF använder EMP; H2, H3, H4, D2, D3 och D4, samt Trimserierna. 

Inför match:
Ledare för respektive lag lämnar spelarlista vid det tekniska mötet där sådant genomförs, annars lämnas listorna till sekretariatet senast 30 minuter innan matchstart. De spelare som skall delta i matchen skall vara markerade samt max fyra (4) ledare. Vid matcher med EMP-protokoll granskar ledare laguppställningen före match. Protokollet ska godkännas efter att matchen är spelad och protokollet har färdigställts av funktionärerna.

Förförande i samband med match:

  1. Spelarlistan lämnas vid tekniska mötet, eller senast 30 min innan matchstart (i alla förbundsserier HBL, SHE, HA, DA, H1, D1 och H2 ska de lämnas vid det tekniska mötet).
  2. Innan matchen startar ser sekretariatet till att en av de inskrivna ledarna stämmer av mot EMP att inlagda spelare är korrekta. (Alla inskrivna ledare kan alltså göra detta).
  3. Efter matchen ska någon av de inskrivna ledarna söka upp sekretariatet och kolla av matchprotokollet så att rätt spelare står angivna för att ha deltagit på planen i matchen. Detta för att kunna följa de representationsbestämmelser som finns för spel i Samarbetsföreningar, B-lag os.v

Matchprotokoll enligt fastställt formulär upptagande spelares tröjnummer, för- och efternamn samt födelsedatum (år-mån-dag). Lagansvarig ledare är genom sin underskrift på protokollet ansvarig för uppgifternas riktighet. 
När ny spelare anländer till match skall genom den lagansvarige ledarens försorg matchprotokollet kompletteras och anmälan ske till funktionär. 
Matchprotokollet skall matchdagen insändas/inlämnas till StHF:s kansli. (eller i de fall då StHF inte administrerar en serie så ska protokollet skickas till det förbund som är administrerande förbund). Ansvaret härför åvilar respektive hemmalag dvs i matchkallelse första angivna lag. 
För att ett lag skall få starta i en match, måste minst fem spelare vara på plats och antecknade i matchprotokollet.

Uppdaterad: 2019-08-21 10:00
Skribent: Maria Casado

Nyheter

Spelprogram 2019-2020

2019-09-04

Säsongens spelprogram publicerat

Tidsplan för serieläggning och spelprogram

2019-08-14

Undrar ni när spelprogrammen för säsongen…

Gruppindelning RegionsTolvan omgång 1

2019-08-09

Välkomna till historiens första omgång av…

Välkomna till det förnyade Distriktsmästerskapet 2019-2020!

2019-06-12

Sista anmälningsdag är torsdag 1 augusti.

Fastställd nivåindelning U11-U19

2019-06-05

Vilka står på andra sidan planhalvan säsongen…

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 0855606890