Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan

Missa inte chansen att vara med i årets händelse för åldersgruppen 2008: Sporrong Minihandbollcup i Nacka 6-7 maj.

Sista anmälningsdag är onsdag 12 april.


Inbjudan och blanketter finner du här >>>


Stockholms Handbollförbund, Skuru IK och Sporrong Idrottspriser har nöjet att bjuda in till årets upplaga av Sporrong Minihandbollcup. I år spelas cupen för flickor och pojkar födda 2008 eller senare. Detta är den 40:e upplagan av Sporrong Minihandbollcup, en riktig institution i Stockholmshandbollen.

Nytt för i år är att det är tillåtet för flickor att spela med pojkar och för pojkar för att spela med flickor. Denna regel är helt fri, vilket innebär att ett flicklag kan ha hur många pojkar som helst med och att ett pojklag omvänt kan ha med hur många flickor som helst.

Förra årets nyhet att en förening med fler än ett lag i en klass får dubblera spelare om föreningen behöver har permanentats. Dubblering tillåts för att en förening ska våga anmäla sig med färre spelare per lag och inte behöva riskera att stryka lag. Max två spelare per match får dubblera. Ingen spelare får dubblera två matcher i rad. 

Sporrong Minihandbollcup spelas i idrottshallarna som ligger i anslutning till Nacka Sportcenter. Stockholms Handbollförbund står som värd, men Skuru IK är sedan lång tid medarrangör.

Sporrong är en minihandbollsturnering, vilket innebär att det är fyra utespelare och en målvakt som spelar, att spelplanen har måtten 20x12 meter och att målen är mindre än på en vanlig handbollsplan. Speltiden är mellan 1x10 och 1x15 minuter per match. Alla matcher spelas med spelas med mjukhandbollar (så kallad skumboll).

Turneringen spelas med ett gruppspel på lördagen och ett på söndagen. Alla lag spelar båda dagarna.

När registreringen i TA-systemet är klar ska ni bekräfta er anmälan genom att skicka in bekräftelseblanketten (se länken lite längre upp) till tavling@stockholmhandboll.se. Där ska ni ange hur många flick- respektive pojklag ni vill delta med, samt vad lagen heter.

Efter att sista dag för registrering i TA-systemet har passerat kommer Stockholms Handbollförbund att fakturera deltagande föreningar. Avgiften är 1050 kronor per lag. Kostnaden för domare ingår i anmälningsavgiften.

Kallelse till turneringen sker via Stockholms Handbollförbunds webbplats senast onsdagen den 26 april.

Uppdaterad: 2017-02-14 14:08
Skribent: Adam Engström

Nyheter

Damer, DJ, F03 och P03 spelar Sommarserien

2017-04-26

Sommarserien har publicerats på förbundets…

Sista infon före slutspelets första helg

2017-04-21

All viktig information om Stockholm Handboll…

Stockholms USM-grupper här

2017-03-24

Svenska Handbollförbundet (SvHF) har återigen…

Arrangörer och matchtider i NBC klart

2017-03-23

Spelprogrammet till Newbody Cup steg 4 har…

Dags att planera 2017-2018

2017-03-23

Det är slutspurt i seriespelet, USM pågår för…

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890