Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinfo

Tävlingsinformation från tävlingskommittén
Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelser, samt i förekommande fall de särskilda bestämmelser som Stockholms Handbollförbund har för sina ungdomsserier, gäller i slutspelet. Se nedan för vissa undantag och förtydliganden. 

Representation 
Regeln om fri representation gäller inte i slutspelet. I samband med att första slutspels-matchen spelas låses trupperna för hela slutspelet. Det innebär att en spelare som spelar i lag 1 i en åldersklass inte får spela med lag 2 i samma åldersklass (och vice versa). Det är fortfarande tillåtet att representera en förening i fler än en åldersklass. 

Röda kort 
Röda kort från seriespelet nollställs i samband med slutspelet.

Kostnad för urdragning
Om en förening drar ur ett anmält lag ur slutspelet så belastas föreningen med en administrativ avgift som motsvarar en anmälningsavgift till seriespelet.Lag som uteblir från en match belastas med en WO-avgift. Också denna avgift motsvarar en anmälningsavgift. Ett lag som uteblir från två matcher i ett gruppspel stryks och lagets samtliga resultat i gruppen tas bort.Kostnad för urdrag och walkover i de olika klasserna:

Junior: 2400 kronor
2001: 2100 kronor
2003: 2100 kronor
2004: 2100 kronor

Serieutfall i gruppspel 
I alla gruppspel tillåts oavgjorda resultat eftersom det handlar om seriespel. När sluttabellerna beräknas gäller följande: 

  • Serieplacering avgörs i första hand genom antal poäng.
  • Vid lika poängtal avgörs placeringen genom målskillnad.
  • Är målskillnaden lika placeras det lag främst som gjort flest mål.
  • Har lagen lika många mål är lagens inbördes resultat avgörande.
  • Om inbördes resultatet är oavgjort gäller att högst placerat lag i seriespelet går vidare.

Förlängning i slutspelet 
I matcher av utslagskaraktär som slutar oavgjort gäller följande:
Juniorer: två halvlekar som är fem minuter långa
2001: två halvlekar som är fem minuter långa
2003 och 2004: ungdom: två halvlekar som är 3,5 minuter långa

Om matchen efter förlängningen fortfarande är oavgjord används straffkast som avgörande för att utse en vinnare. Läs mer om straffkast i regelboken.

Domararvoden och funktionärer 
Det är arrangerande förenings ansvar att tillsätta funktionärer till matcherna. Vi har samma funktionärskrav i slutspelet som det har varit i seriespelet för åldersklassen  Domare tillsätts av Stockholms Handbollförbund. I finalerna tillsätts även funktionärer av Stockholms Handbollförbund. Precis som i det vanliga seriespelet har domarna rätt till resersättning och matcharvode. Det råder kostnadsfördelning av domare och funktionärer i hela slutspelet. I gruppspel ska kostnaderna fördelas på alla deltagande lag i grupperna. I matcher av utslagskaraktär delas kostnaden mellan deltagande lag i den enskilda matchen. I grupper där fler än en förening står som arrangör bör arrangörerna stämma av sina kostnader med varandra så att fördelningen av kostnader blir rättvis mellan lagen. 
I finalerna söndagen den 29 april står Stockholms Handbollförbund för kostnaderna.

Tävlingsledare 
Som arrangör ska ni ha en utsedd tävlingsledare i hallen. Tävlingsledaren är en neutral länk mellan de deltagande lagen och tävlingsjuryn. Om det skulle uppstå en protest-situation så är det tävlingsledaren som samlar parterna och kontaktar tävlingsjuryn. Tävlingsledaren ha även till uppgift att ha originalen på matchprotokollen tillgängliga om tävlingsjuryn skulle behöva granska dem i efterhand. Inga matchprotokoll ska postas till förbundet förrän måndagen den 30 april. Tävlingsledaren har till ansvar att kontrollera att inrapporterade slutresultat stämmer. Om något resultat skulle vara felrapporterat så ska Maria Casado kontaktas för justering. Skicka e-post tilltavling@stockholmhandboll.se. Det ska framgå vilken match det gäller(ange matchnummer), vad det korrekta resultatet är och för säkerhets skull är det bra om det också står vilket lag det var som vann. Detta ska göras omgående då ett fel upptäckts. Stockholms Handbollförbund vill få in namn, mobilnummer och e-postadress till samtliga som är tävlingsledare.

Tävlingsjury 
Maria Casado (08-556 068 93) är kontaktperson för tävlingsjuryn. Meddelande om protest ska delges oss via tävlingsledarna i hallen senast 15 minuter efter avslutad match. Tävlingsledaren ska se till att en representant för respektive förening finns på plats när kontakt med tävlingsjuryn tas. Protestavgiften är 300 kronor och kommer att faktureras i efterhand. Om protesten går igenom utgår ingen avgift. Vi vill redan nu betona att en protest endast kan nå framgång om den har "matchavgörande betydelse". I praktiken innebär detta oftast att matchen måste vara jämn och händelsen ha skett i matchens slutskede. Protester som rör domarnas bedömningar på banan är i stort sett omöjligt för tävlingsjuryn att bedöma. I slutspelet är därför domarnas bedömning utan appell. Tävlingsjuryns beslut kan inte överklagas.

EMP eller vanliga matchprotokoll? 
I juniorslutspelet och 01 är det EMP som gäller för alla matcher. I övriga klasser som spelas använder vi vanliga matchprotokoll. I finalerna söndagen den 29 april kommer EMP att användas för alla matcher. Alla lag som kvalificerar sig för spel den 29 april ska skicka in ett EMP-underlag för sitt lag senast onsdagen den 25 april. 

Resultatrapportering 
Direkt efter varje avslutad match ska resultatet omedelbart rapporteras via SMS eller TA-inloggning. Tävlingsledaren har även till ansvar att kontrollera att de inrapporterade resultaten stämmer. Den som är tävlingsledare ska efter avslutat spel i hallen gå in på webben och kontrollera att resultaten i resultatportalen stämmer överens med de faktiska slutresultaten. Därefter ska ett e-post skickas till tavling@stockholmhandboll.se. Om något resultat är felrapporterat så ska detta meddelas och om allt är korrekt så räcker det att kort bekräfta det. Ange redan i rubriken vilken åldersklass och hall som avses. 

Stockholms Handbollförbund
Tävlingskommittén

Uppdaterad: 2018-04-17 11:36
Skribent: Maria Casado

Nyheter

Serieindelning säsong 18-19

2018-05-17

Ta en titt på serieindelningarna för Seniorer…

Slutspel och Stockholm Handboll Finals 2018

2018-05-09

Hjälp oss utvärdera

Finallagen klara

2018-04-28

#sthlmhandbollfinals

Livestreama Stockholm Handboll Finals 2018

2018-04-24

Hålltider för finaldagen samt länk till…

STHLM Handboll Finals 2018

2018-04-18

Spelprogram 28 april

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 08-55606890