Hoppa till sidans innehåll

Alla serier fastställda

2018-09-27 14:24

Kommun efter kommun har betats av, nu är vi redo!

En del föreningar fick mail för någon vecka sen att allt var klart inom er kommun och att matcherna hos er var fastställda. Därefter har kommun efter kommun betats av och i en del utav kommunerna har det gått smidigt, och i andra mindre smidigt. Vilket gjort att beskedet om att alla serier är fastställda har dröjt.

Det som är bra att veta, är att det kan ske ändringar under hela säsongen. Vilket inträffar bland annat vid krockar med annan verksamhet, när USM matcher ska bokas in, när luckor i spelprogrammen behöver täppas igen efter tex urdragningar.

Om ni som förening eller lag önskar flytta match gör ni det med hjälp av en matchflyttsblankett som mailas till domare@stockholmhandboll.se

Ur TBBU
1:5 Inplanering av hemmamatch/uppskjuten match

Matchflytt får göras till speldatum inom 15 kalenderdagar från ordinarie matchdag. Dock får matchen aldrig spelas efter sista omgången i respektive serie. Inplaneringen av den nya speltiden måste vara i enlighet med § 1:9 Start och sluttider för seriematcher. 

Avgift för matchflytt 
Om begäran om matchflytt inkommer till serieadministratören minst 21 kalenderdagar före det ordinarie speldatumet och 14 kalenderdagar före den nya speldagen är ändringen avgiftsfri förutsatt att aktuella lag är överens om ny speldag/tid (avgiften för denna administration ska ingå i serieavgiften). 
Om begäran om matchflytt inkommer till serieadministratören senare än 21 kalenderdagar före det ordinarie speldatumet och 14 kalenderdagar innan den nya speldagen debiteras en administrationsavgift på 1 000 SEK för ungdom (yngre och äldre), för barnhandbollen 500 SEK/match eller sammandrag. Om begäran om matchflytt inkommer till serieadministratören närmare än fem kalenderdagar före det ordinarie speldatumet och den nya speldagen, beviljas flytten endast i undantagsfall.

Inom Svensk Handboll gör vi alltid allt för att spela våra matcher på de inplanerade speldagarna. Att flytta en match påverkar många parter som planerat utifrån matchens speldag och tid. Detta kan t.ex. medföra att domare och funktionärer tvingas till onödigt lång vila då en match rycks ur sin planering, eller att en hall i onödan står tom. Det finns flera sätt att samverka inom den egna föreningen eller med andra föreningar för att få matchen spelad. Mer om detta kan ni läsa i kapitel 3 i dessa bestämmelser.

Matchflyttblankett finner du Här >>>

Uppdaterad: 2018-10-01 09:33
Skribent: Maria Casado

Fler nyheter

Välkomna till det förnyade Distriktsmästerskapet 2019-2020!

2019-06-12

Sista anmälningsdag är torsdag 1 augusti.

Fastställd nivåindelning U11-U19

2019-06-05

Vilka står på andra sidan planhalvan säsongen…

Missa inte chansen att anmäla er till RegionsTolvan

2019-05-22

Måndag 27 maj är sista dagen för att anmäla er…

Preliminär nivåindelning U11-U19

2019-05-17

Ta en titt på de preliminära nivåindelningarna…

Dina synpunkter är viktiga för oss!

2019-05-10

Vi på Stockholms Handbollförbund vill hela tiden…

 
Stockholms Handbollförbund
Smedjegatan 8
131 54 Nacka
Telefon: 0855606890