Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Inför SverigeCupen: Bohuslän-Dal (F)

      2018-10-08 13:29

      Om en månad, 9-11 november, spelas SverigeCupen, fram till dess kan vi ta del av flera av distriktslagens införrapporter. Här från Bohusläns-Dals flickor.

       

      Hur ser era förberedelser ut inför SverigeCupen?

      - Vi har i ungefär ett års tid arbetat med utveckling av spelare enligt Svenska Handbollförbundets nya Spelarutbildning - vilket har slagit mycket väl ut bland spelarna. Sett till historien och antal spelare involverade i verksamheten så har antalet detta året varit bra mycket högre än normalt, vilket så klart är ett gott betyg till upplägget och verksamheten. Vi har träffats cirka en gång/månad under cirka ett års tid och då haft två träningspass per dag blandat med teori. Under oktober spelar vi också träningsmatcher mot Göteborg och Halland som en del i det mer ”skarpa” förberedande arbetet inför helgen i Nyköping.

      Vad tror ni om era chanser i SverigeCupen?

      - Vårt och distriktets främsta mål är att alla 15 uttagna spelare får chans att visa upp sig under helgen. Förra året hade vi från vårt lilla distrikt en bra utdelning vad det gäller att få spelare med till Riksläger 1 och det är målet i år igen. Vad gäller det rent resultatmässiga så ser det ovanligt spännande ut för Bohuslän-Dal i år tycker vi. Vår trupp består huvudsakligen av spelare från Kungälvs HK, som spelade under finalhelgen i USM, samt från GF Kroppskultur som var snubblande nära att också de ta sig till finalhelgen, kryddat med några duktiga spelare från andra klubbar. Sammanfattningsvis tror vi nog att vi kan kombinera målet - att alla får visa upp sig - med möjligheten att vara en obehaglig överraskning för många andra lag på ett bra sätt.

      Vad ser ni mest fram emot under SverigeCupen?

      - Självklart själva upplevelsen i sig. För de spelare som blir uttagna är ju detta en engångsföreteelse i livet som man verkligen skall ta in på bästa sätt. Givetvis vill vi prestera vårt yttersta som en bra sammanfattning och slutprov på det vi gått igenom under verksamhetstiden, men upplevelsen i sig är det vi hoppas och tror att vi kommer ta med oss när vi sitter i bussen på väg hem på söndagskvällen. Sedan är det klart att ett bra resultat i cupen och goa vinster inte är någon nackdel när det sedan kommer till att sammanfatta helgen med positiva intryck.

      Eric Feiff, Handbollförbundet Väst, distriktlagsledare Bohuslän-Dal.

       

      Vi publicerar gärna fler införrapporter från fler distrikt, skicka text och eventuell bild till Therese Bringefors, Svenska Handbollförbundet.

       

      SverigeCupen

      SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

      SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

      SverigeCupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

      Uppdaterad: 2018-10-10 11:17
      Skribent: Therese Bringefors

      Fler nyheter

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000