Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Inför SverigeCupen: Dala-Gävleborg (P)

      2018-11-05 08:00

      9-11 november, spelas SverigeCupen, fram till dess kan vi ta del av flera av distriktslagens införrapporter. Här från Dala-Gävleborgs pojkar.

      Bilden: Dala-Gävleborgs pojkar.

       

      Hur ser era förberedelser ut inför SverigeCupen?
      - Vi har förberett oss sedan ett år tillbaka. Vi kom igång lite sent men fick med spelare från hela distriktet vilket är positivt. Då det är stora avstånd så har det inte blivit de bästa förutsättningarna men vi är nöjda och killarna är laddade. Vi har jobbat med finslipning de sista veckorna så att spelarna kan göra sig själva rättvisa i Nyköping. 

      Vad tror ni om era chanser i SverigeCupen?
      - Vi ska ha kul och lära oss så mycket som möjligt. Kan vi vinna någon match så är det bra men vi ska fokusera på vårt spel och göra det bästa utifrån det. Några av grabbarna har ambitionen att försöka ta sig till Riksläger så det är viktigt att vi presterar max.

      Vad ser ni mest fram emot under SverigeCupen?
      - Kul med alla bra spelare som samlas från hela Sverige, det är inspirerande. Grabbarna tycker det ska bli kul att möta bra motstånd. För oss ledare är det bra att träffa ledare från de större distrikten.

      Gunnar Svärd, lagledare Dala-Gävleborg

       

      Vi publicerar gärna fler införrapporter från fler distrikt, skicka text och eventuell bild till Therese Bringefors, Svenska Handbollförbundet.

       

      Se SverigeCupen på plats i Nyköpings Arenor Rosvalla >> eller streama alla matcher live och/eller som repriser på www.svenskhandboll.se/play >>

       

      SverigeCupen

      SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

      SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

      SverigeCupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

      Uppdaterad: 2018-11-05 13:55
      Skribent: Therese Bringefors

      Fler nyheter

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000