Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    23255 False
     Huvudsponsor
     22014 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Inför SverigeCupen: Hälsingland (F)

        2018-11-09 08:00

        Idag 9 november inleds SverigeCupen, här kommer den sista införrapporten - från Hälsinglands flickor.

         

        Hur har era förberedelser sett ut inför SverigeCupen?
        - Vi har haft 6 breddläger med fri anmälan samt 3 träningsdagar med det slutliga laget som ska åka på SverigeCupen. Vi har haft förmånen att spela många matcher mot närliggande distrikt. Vi har mött Uppland 2 gånger, Västernorrland, Dalarna och även Stockholm. Dessutom har vi spelat mot lokala lag och även fjolårets distriktslag, så våra flickor har fått många möjligheter till utveckling under resans gång. Det känns viktigt att det inte bara är själva SverigeCupen som är det centrala utan utveckling, utbildning samt möjligheten till bra träning.

        Vad tror ni om era chanser i SverigeCupen?
        - Vi tycker nog att vi har hamnat i en ganska tuff grupp med Göteborg som självklart är duktiga, Småland som hade 2 lag i steg 4 i USM ifjol och Värmland som alltid eller oftast får fram duktiga flicklag, så visst hade det kunna sett enklare ut. Vi tycker nog att vi har en stark åldersgrupp och trots att vi sannolikt är lägst rankade i gruppen hoppas vi kunna överraska lite. Det vore väl en fin prestation om landets kanske minsta dam-distrikt kunde vara med och konkurrera om en plats på övre halvan?

        Vad ser ni mest fram emot under SverigeCupen?
        - Det festliga i att många av landets bästa inom en åldersgrupp hamnar under ett tak en hel helg för att få göra det roligaste som finns - att spela handboll och njuta av att se många andra duktiga spelare spela handboll. Det ska bli en helg som ingen av spelarna glömmer bort!

        Magnus Dehlin, Förbundskapten DGHF Hälsingland

         

        Se SverigeCupen på plats i Nyköpings Arenor Rosvalla >> eller streama alla matcher live och/eller som repriser på www.svenskhandboll.se/play >>

         

        SverigeCupen 9-11 november 2018

        SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

        SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

        SverigeCupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

        Uppdaterad: 2018-11-08 15:57
        Skribent: Therese Bringefors

        Fler nyheter

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000