Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Inför SverigeCupen: Värmland (F)

      2018-11-08 15:50

      Imorgon 9 november inleds SverigeCupen, här kommer en införrapport från Värmlands flickor.

      Bilden: Värmlands flickor.

       Hur ser era förberedelser ut inför Sverigecupen?
      - Träning, träning och träning. Under 1,5 års tid har vi setts vid 12 tillfällen där stor del av fokuset har legat på individuell utbildning. Vi har haft en turnering i Sollentuna och sedan ett antal matchträningar nu i närtid mot förra årets Värmlandslag.

      Vad tror ni om era chanser i SverigeCupen?
      - Vi är ödmjuka inför motståndet och enligt rankingen är vi tippade längre ner i gruppen från start. Vi är beredda att ge allt. Det finns alla möjligheter att prestera och ta fram kämparviljan från Värmland.

      Vad ser ni mest fram mot under SverigeCupen-helgen?
      - Att utbyta erfarenheter både på och utanför handbollsplanen samt lära känna nya handbollsvänner från HandbollsSverige. 

      Malin Nordqvist, Förbundskapten Värmlands F15

       

      Se SverigeCupen på plats i Nyköpings Arenor Rosvalla >> eller streama alla matcher live och/eller som repriser på www.svenskhandboll.se/play >>

       

      SverigeCupen 9-11 november 2018

      SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

      SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

      SverigeCupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

      Uppdaterad: 2018-11-08 15:52
      Skribent: Therese Bringefors

      Fler nyheter

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000