Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Inför SverigeCupen: Västerbotten (F)

      2018-11-01 08:00

      Om en dryg vecka, 9-11 november, spelas SverigeCupen, fram till dess kan vi ta del av flera av distriktslagens införrapporter. Här från Västerbottens flickor.

      Bilden: Truppen som representerar Västerbotten i SverigeCupen 9-11/11 2018.

      Stående från vänster: Elsa Brännström GUIF, Emilia Westerlund GUIF, Engla Nordholm GUIF, Rebecca Björklund GUIF, Emma Sandén GUIF, Felicia Bygdemark Sikeå SK, Clara Eriksson Sikeå SK.

      Nedre raden från vänster: Nora Sörvik Sikeå SK, Maya Lindmark GUIF, Amelia Carlsson GUIF, Elsa Åhman Sikeå SK, Tilde Mattsson Sikeå SK, Rut Gradin Sikeå SK.

      Saknas på bilden gör spelaren Alva Wälitalo Sävar IK.

      Ledare: Börje Bygdemark Sikeå SK, Jens Almqvist GUIF, Matts Lindmark GUIF, Jenny Bäckman Sikeå SK.

       

      Hur ser era förberedelser ut inför SverigeCupen?
      - 13 lägerdagar har genomförts sedan oktober 2017, samt 8 träningsmatcher sedan april 2018. Vi hoppas på en härlig upplevelse för vår trupp som det varit en fröjd att leda och försöka utveckla handbollsmässigt.

      Vad tror ni om era chanser i SverigeCupen?
      - Vi är ödmjuka inför helgen, totalt var det 20 spelare födda 03 som var aktiva som spelare då vi hade vårt första uppstartsläger.

      Om vi då jämför med andra distrikts totala antal spelare så är ju det stor skillnad. Men många i vår trupp lever för handbollen, är otroligt målmedvetna och har ambitioner för och med sin handboll. Där är det ingen skillnad var man bor och spelar, tyvärr med vårt geografiska läge så får våra spelare för långt mellan seriematcherna, otroligt viktigt då att vi TRÄNAR bra i stället

      Är riktigt glad att alla våra spelare får chansen att mäta sig mot övriga lag/spelare som också de som vi älskar denna sport. Vi kommer att offra oss, vilja våga framåt och ta fram karaktären som lagspelare, att alltid göra sitt bästa och yttersta tillsammans som lag.

      Vad ser ni mest fram emot under SverigeCupen?
      - Vi samlar upplevelser tillsammans och detta blir som finalen för vår resa som vi gjort sedan oktober 2017.

      Jag hoppas det blir ett minne för livet för våra spelare, vi ledare är otroligt stolta över våra spelare inte bara hur de uppträder och agerar på planen, utan vad de visat upp genom alla våra läger, hur man är en bra kompis, empatiska och trivsamma att umgås med.

      Lycka till nu!

      Ledarna i Västerbotten: Börje Bygdemark, Jens Almqvist, Matts Lindmark, Jenny Bäckman.

       

      Vi publicerar gärna fler införrapporter från fler distrikt, skicka text och eventuell bild till Therese Bringefors, Svenska Handbollförbundet.

       

      SverigeCupen

      SverigeCupen spelas årligen i november för distriktslag från hela Sverige, både flickor och pojkar 15 år. Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

      SverigeCupen ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare. På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare. Turneringen fungerar också som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

      SverigeCupen drar till sig ett stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar. Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

      Uppdaterad: 2018-10-31 20:48
      Skribent: Therese Bringefors

      Fler nyheter

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000