Hoppa till sidans innehåll
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    22014 False
     Huvudsponsor
     18334 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Sverigecupen fortsätter i Nyköping

        2019-09-25 10:25

        Nyköpings kommun i samverkan med IFK Nyköping får fortsatt förtroende att arrangera Sverigecupen. – Vi är mycket nöjda och ser fram mot de kommande arrangemangen i Nyköping, säger Robert Wedberg, GS, Svenska Handbollförbundet.

        Bilden: Arkivbild, Sverigecupen 2015.

        Sverigecupen, distriktslagsturneringen för Sveriges 15-åringar, arrangeras i Nyköping för sjätte året i rad. Ända sedan 2014 har turneringen haft en fantastisk utveckling på orten och därför har Svenska Handbollförbundet beslutat att Nyköpings kommun i samverkan med IFK Nyköping inte bara ska arrangera Sverigecupen 2019 utan även de därefter två kommande åren. I år spelas cupen den 8-10 november.

        – Vi har ända sedan premiären 2014 tillsammans med IFK Nyköping och Nyköpings Arenor varje år utvecklat arrangemanget. Spelare, ledare, besökare och samarbetspartners är fortsatt mycket nöjda med genomförandet av Sverigecupen i Nyköping och vi ser fram mot de kommande arrangemangen i Nyköping, säger Robert Wedberg, Generalsekreterare Svenska Handbollförbundet och fortsätter:

        – Sverigecupen är en av handbollens största årliga manifestationer och turneringen är ett viktigt led i svensk handbolls långsiktiga spelarutbildning. Sverigecupen innebär också en unik möjlighet för oss att ge våra unga lovande domare från hela landet ett utbildningstillfälle utöver det vanliga med tillfälle att skipa rättvisa i täta och spännande matcher inför fullsatta läktare.

        – Att få fortsatt förtroende att arrangera Sverigecupen är ett toppbetyg till Nyköpings Arenor och IFK Nyköping. Sverigecupen bidrar till att locka hit mängder av besökare från hela landet och inte minst så får vi se unga, lovande handbollsspelare visa upp sig. Föreningens medlemmar jobbar hårt för att ge alla det lilla extra som skapar positiva minnen från Sverigecupen i Nyköping. Kanske ser vi en framtida världsstjärna på någon av planerna under cupen? säger Christian Sandström, klubbchef på IFK Nyköping och lokal projektledare för Sverigecupen.

        – Sverigecupen är stort och ett mycket roligt arrangemang att få vara med om. Unga handbollstalanger från hela Sverige kommer till oss i Nyköping och vi får en möjlighet att se framtidens storspelare redan nu. Dessutom är det ett evenemang med många tillresande, vilket naturligtvis ger positiva effekter för besöksnäringen. Vi ser fram emot när det drar igång och vi är laddade, säger Stig Ekström, verksamhetschef för Nyköpings Arenor.

        SVERIGECUPEN

        • Ingår som ett led i Svenska Handbollförbundets spelarutbildning och talangutveckling och är ett utbildnings- och utvecklingstillfälle för såväl spelare som unga lovande domare.

        • Spelas årligen i november för distriktslag, pojkar och flickor 15, från hela Sverige.

        • Totalt spelas fredag-söndag cirka 100 handbollsmatcher.

        • På plats finns landslagens förbundskaptener för att följa upp framtida möjliga landslagsspelare.

        • Fungerar som underlag för uttagningar till handbollsgymnasierna.

        • Drar till sig stort intresse från besökare från länet men också från tillresande besökare och supportrar.

        • Samtliga matcher webbsänds och kommenteras i realtid vilket lockar ett stort antal tittare från Sverige och många andra länder.

        Uppdaterad: 2019-09-25 10:15
        Skribent: Therese Bringefors

        Fler nyheter

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000