Hoppa till sidans innehåll
22029 True
  Huvudsponsor
  18931 True
   Huvudsponsor
   22545 True
    Huvudsponsor
    23255 False
     Huvudsponsor
     22014 False
      Huvudsponsor
      8167 False
       Huvudsponsor
       5982 False
        Huvudsponsor

        Inför USM-finalerna: Kärra HF F14 - redo att ge allt

        2019-04-24 10:26

        - Vi är nervösa, glada, exalterade och det viktigaste av allt - riktigt taggade, säger spelarna i Kärra HF F14 inför USM-finalerna 3-5 maj i IFU Arena.

        I en artikelserie inför finalhelgen i USM får vi ta del av finalklara lags rapporter. I den här artikeln har spelarna i Kärra HF F14 svarat på våra frågor.

        Kärra HF F14

        Grattis, ni är klara för USM:s finalspel! Hur känns det?
        - Känslan av att ha kommit så här långt och att vi är ett av Sveriges åtta bästa lag kan beskrivas på så många olika sätt. Vi är nervösa, glada, exalterade och det viktigaste av allt - riktigt taggade. Att få möta så pass bra lag kommer att göra så att vi kan utveckla vår handboll tillsammans. Och målet med det finalhelgen är att få anlända hem till Göteborg med guldet.

        Ge oss en ögonblicksbild från då det stod klart att ni var klara för finalspelet.
        - Vi började Steg 4 med match mot Gustavsberg, där energin och viljan var väldigt hög. Slutresultat 19-17 till oss. I nästa match ställdes vi mot Lindesberg. Vi startde bra och fick in många mål samtidigt som Lindesberg fick ett rött kort. Då höjdes vår vilja ännu mer och vi står som segrare genom en vinst med 25-15. Inför sista matchen ställdes vi mot H43 Lund som också hader vunnit sina två matcher - det är alltså gruppfinal. Matchen börjar bra och vi går upp i ledning med 5-7 bollar. Sedan åker vi på en utvisning och får inte till det och släpper in bollar så att det sedan står lika i halvlek. Den andra halvleken startar vi bra och har bra energi och lyckas lösa det vi pratat om i pausen. Men duktiga H43 fortsätter kämpa och matchen står och väger. När det är tre minuter kvar får H43 en utvisning som gör att vi kan ta dem i försvaret och gör tre mål framåt. När slutsignalen ljuder och vi inser att vi tagit oss till USM-finalen springer alla på bänken ut på plan och vi hoppar i en stor ring och vi är så glada att vi gråter. Vi hade tagit oss vidare till filnahelgen genom att ha besegrat H43 Lund med 20-17. När priserna för matchens lirare och matchens kämpe delats ut var det dags för Kärrasången och fotografering. Vi i laget grät ju som sagt av lycka, och det gjorde även vår kära publik.

        Vilka förväntningar har ni på det kommande finalspelet?
        - Våra förväntningar är nog som alla andra lags förväntningar. Vi hoppas ju ta hem guldet, kunna bjuda på bra handboll, glädje och gemenskap. Vi tror åtminstone att vi kommer komma topp fyra. Sen vet man ju aldrig hur det går, men, men. Vi tror att helgen i Uppsala kommer att bli en väldigt rolig och häftig upplevelse. Det känns som ett mycket välarrangerat finalspel. Och att det kommer att stärka lagets gemenskap. Det kommer att bli tufft och det är vi medvetna om, och vi kommer att göra vårt bästa för att nå vårt mål.

        Om ni blickar bakåt och reflekterar över den gångna säsongens USM-spel, vilka är då de bestående intrycken?
        - Under alla steg vi spelat har vi haft viljan. Men vissa matcher kanske den inte syntes till 100 %, men vi bet ihop och är obesegrade genom alla steg till finalen. Och våra intryck av de arrangemang av de respektive stegen alla lag hållit är att vi känt sig välkomnade med öppna armar. Vi har ätit på restauranger, bott på hotell och varit tillsammans och det har stärkt oss väldigt mycket som lag. Vi har skrattat, gråtit, skojat, skrikit, pratat, diskuterat och umgåtts. Att vi fick hålla steg 3 på hemmaplan är väldigt minnesvärt eftersom vi lyckades fylla läktarna med så mycket vänner och familj som också hjälpte oss med sin glada positivitet hela vägen till steg 4. 

        När publiken i Uppsala bänkar sig för att titta på er, vad kan de då förvänta sig att få se?
        - De ska förvänta sig att få se viljan vårt lag bär på och glädjen. Samt spänningen som kommer finnas i luften. De ska också vara beredda på att vi kanske kommer att gråta av lycka eller av sorg. Vi vill visa er vad vi i Kärra HF F14 går för och visa hur mycket vi kämpat för att nå finalerna och är redo att ge allt - till sista slutsignalen. 

        Berätta lite mer om ert lag.
        - Vårt lag består av 25 tjejer och 4 ledare. Vi har också haft Leif Svensson och Dan Norlin, och all personal på Bulldog training center som har hjälp både spelare och målvakter att utvecklats. Vi har 4 träningar i veckan som består av 3 hallträningar och 1 på Bulldog. Under säsongen har vi också gjort roliga aktiviteter med laget som ex. high adventure och samarbetsövningar för att stärka gemenskapen i laget. Vi har en väldigt god sammanhållning i vårt lag både på och utanför plan. I Partille Cup blev vi bästa svenska laget. I Norden Cup gick det inte som vi hade hoppats, där slutade vi på en sjundeplats. Men vi tog hem guldet i Pre Season Cup. Och om vi vill - så finns det inget som stoppar oss. 

        Ett extra stort tack till: Leif Svensson som hjälpt utespelare och Dan Norlin som hjälpt målvakterna samt Bulldog training center för att ni hjälpt hela laget med styrka och kämparvilja. 

        Spelarna i Kärra HF F14

        F14
        Grupp 1
        IK Sävehof 1
        Eslövs IK
        Huddinge HK
        Kungälvs HK

        Grupp 2 
        Lödde Vikings HK
        Kärra HF
        AIK Handboll
        Skuru IK

         

        Följ USM
        USM-finalerna spelas 3-5 maj i IFU Arena, Uppsala.

        Vill du följa USM live i arenan köper du biljett i förhand eller i entrén. Observera att hela arenan är kontantfri - betalning endast med kort alternativt swish. Om du väljer att köpa biljett i förhand gäller den även som biljett för resor med Uppsalas lokaltrafik.

        Biljettpriser
        Fredag: 40 kronor
        Lördag: 60 kronor
        Söndag: 60 kronor
        Helgpaket, fredag - söndag: 100 kronor 
        Barn under 7 år: fri entré

        Förköp din biljett här >>

        Samtliga matcher från USM:s finalhelg sänds också live på webben via SolidSport. Med ett All Access-pass får du tillgång till samtliga livesändningar och repriser och du kan ladda ned matcherna i efterhand och spara minnen för livet.

        Priser
        All Access: 179 kronor.

        Köp All Access här >>

        Alla matcher går också att följa via livescore på svenskhandboll.se >>

        Följ USM på Instagram >>
        #usmhandboll

        Följ USM i appen Gameday


        Är ditt lag också finalklart? Skicka in er lagrapport till therese.bringefors@handboll.rf.se.

        Uppdaterad: 2019-04-24 10:26
        Skribent: Therese Bringefors

        Fler nyheter

        Lottning Steg 1 USM 2019-2020

        2019-07-23

        I september startar USM 2019-20, nedan…

        USM 2020

        2019-06-30

        I september startar USM 2019-20 - något vi alla…

        Missade du USM-finalerna 2019?

        2019-05-06

        Lugn, nu kan du köpa reprispaketet och se allt…

        Tack och välkomna åter

        2019-05-05

        Helgen 3-5 maj i Uppsala blev en fantastisk och…

        Summering av söndagen i USM 2019

        2019-05-05

        I årets sista final blev det seger för IK…

         
        Svenska Handbollförbundet
        Box 11016
        100 61 Stockholm
        Telefon: 086996000