Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Välkommen till IFU Arena och årets finaler av USM

      2019-05-03 11:54

      Det är med stor glädje jag har nöjet att hälsa dig välkommen till Uppsala och USM 2019.

      Finalspelet i dess samlade form har blivit en riktig succé och är en fantastisk handbollsmanifestation. Under helgen kommer runt 6-7000 personer att besöka Uppsala för att följa arrangemanget. Från Svenska Handbollförbundet gör vi tillsammans med de lokala arrangörerna Upplands Handbollförbund, Uppsala och IFU Arena allt för att arrangemanget ska bli den fest vi alla vill vara en del av.

      USM är de svenska mästerskapen för våra ungdomar som deltar i 14-, 16- och 18-årsklasserna. För de som är deltagare finns självklart en ambition att vinna matcher. Men vår sport handlar inte bara om att vinna, den präglas också av flera andra ingredienser som vi tycker är viktiga att slå vakt om och vara stolta över. Många som tittar på handboll imponeras av att sporten är tuff och hård men att den alltid genomsyras av fair play. Vår sport är unik i det att våra spelare alltid kan sträcka fram en hjälpande hand till den motståndare som i en duell hamnat på golvet. Vi hälsar, utan att det finns som regel eller bestämmelse, alltid på motståndaren när vi börjar i första anfallet.

      För alla de spelare som är med i de 48 finallagen är helgen en händelse och ett ögonblick som de sannolikt kommer att bära med sig hela livet. I vårt framtidsarbete Strategi 2021/2025 finns ett mål att försöka behålla så många som möjligt inom sporten. Att få vara inne på planen och delta är stort för spelarna. Det är min förhoppning att ni som ledare ger alla den möjligheten och att spelarna, när de åker hem efter helgen verkligen känner att de fått uppleva finalspelet och kan känna stor delaktighet. I ett långsiktigt perspektiv är varje spelminut för den enskilde individen en stor investering för svensk handboll.

      Det är också skillnad att komma till finalspelet som 14-åring och som 18-åring. Som 18-åring har man sannolikt spelat i klubbens A-lag och vi kommer att se flera spelare från Handbollsligan och SHE på planen. Som 14-åring är anspänningen och storleken på arrangemanget förmodligen en helt ny upplevelse. Vi ser att det finns anledning att som ledare för våra yngsta deltagare att försöka ta särskild hänsyn vad avser uppladdning och matchning. Att inte lägga upp förväntningarna på en nivå som är för höga eller att matcha laget med många toppningar. USM för våra 16-åringar är ett steg på en förhoppningsvis lång handbollsresa där vi vill ha med så många som möjligt så länge som möjligt.

      Avslutningsvis önskar vi att vi har vi ett bra klimat på planen i handbollen. I den andan uppskattar vi domarnas och funktionärernas insatser så att vi skapar trivsel och har roligt tillsammans. 

      Vi önskar alla deltagare lycka till i finalspelet och alla besökare välkomna till USM. Här nedan kan du se hur du bäst följer USM.

      Robert Wedberg, GS Svenska Handbollförbundet

       

      Följ USM
      USM-finalerna spelas 3-5 maj i IFU Arena, Uppsala.

      På plats i IFU Arena
      Vill du följa USM live i arenan köper du biljett i förhand eller i entrén. Observera att hela arenan är kontantfri - betalning endast med kort alternativt swish. Om du väljer att köpa biljett i förhand gäller den även som biljett för resor med Uppsalas lokaltrafik.

      Biljettpriser
      Fredag: 40 kronor
      Lördag: 60 kronor
      Söndag: 60 kronor
      Helgpaket, fredag - söndag: 100 kronor 
      Barn under 7 år: fri entré

      Förköp din biljett här >>

      Live på webben
      Samtliga matcher från USM:s finalhelg sänds också live på webben via SolidSport. Med ett All Access-pass för 179:- får du tillgång till samtliga livesändningar och repriser och du kan ladda ned matcherna i efterhand och spara minnen för livet.

      Köp All Access här >>

      Livescore
      Alla matcher går att följa via livescore på svenskhandboll.se >>

      Instagram
      I år satsar vi lite extra på USM i Instagram. Följ usmhandboll på Instagram >>
      #usmhandboll

      Appen Gameday
      Nu flyttar USM in i appen Gameday, ladda ned och följ oss under finalspelet. Här hittar du allt om lagen, spelschema med resultat och livescore från alla matcher. 

      Sök Gameday Handbollslandslaget där appar finns.

      Uppdaterad: 2019-05-03 11:54
      Skribent: Conny Jädersten

      Fler nyheter

      Missade du USM?

      2019-05-06

      Lugn, nu kan du köpa reprispaketet och se allt…

      Tack alla för en fantastisk USM-helg

      2019-05-05

      Finalhelgen den 3-5 maj i Uppsala blev en…

      Finalklart i F14- och P14-klasserna

      2019-05-04

      På lördagskvällen blev de första fyra…

      Huddinge till F14-semi när fredagen avslutades

      2019-05-03

      F14-klassen var sist ut när fredagens spel…

      Inför USM-finalerna: Tyresö Handboll P16 - tränar hårt och målmedvetet

      2019-05-03

      - Det ska bli kul att uppleva IFU Arena som…

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000