Hoppa till sidans innehåll
8770 False
  Huvudsponsor
  5007 False
   Huvudsponsor

   Flickor 03 gav järnet!

   2018-05-24 11:35

   UPPLANDSLAGET F03 gav järnet under träningslägret i Rosersberg gångna veckoslut 18-20 maj

   Jag är nöjd med lägret. Vi har fått ut 100 % av spelarna och skapat ett grundspel i försvaret, jobbat med individens spelarutveckling och testat på deras fysiska status, vilket ser mycket bra ut, sammanfattar lagets distriksförbundskapten Robert Zetterquist.
   - Vi har ytterligare två samlingar med Upplandslaget 1 juni och helgsamling 9-10 juni och jobbar vidare med vårt grundspel och tittar närmare på vårt anfallsspel, fortsätter Robert Zetterquist. 


   Fredagkvällen rivstartade utomhus i det varma soliga vädret med att fysfenomenet Niklas Olsson körde igenom ett tufft pass med laget. Här fick tjejerna verkligen trampa i och testa sina fysiska gränser och som dem kämpade ALLIHOP. VILKEN POWER tjejer!!! 

   Lördagmorgon började vi med att Lillemor ”Lillen” Larsson kom ner till Rosershallen och föredömligt förevisade gummibands- och knäkontrollövningar. Vi vill ju att spelarna får med sig kunskaper att ta hand om sin kropp på ett förebyggande sätt så dem inte blir skadade pga den hårda träningen och belastningen, säger lagets tränare Sarah ”Frasse” Fransson som också riktar stort tack till Lillen.

   Lördagsförmiddagen ägnade vi åt individuell och kollektiv försvarsteknik och Per Lundberg, lagets målvaktstränare, körde intensivt med lagets målvakter på andra planhalvan.

   Matcher lördageftermiddag mot Dala/Gävleborgs distriktslag och mot Sollentunas F01/02 där det endast var fokusering på individens insats i vårt spel och inte alls på resultattavlan. Många fina svar fick vi här, säger Robert Zetterquist.  
    
    Söndagförmiddag ägnade utespelarna enbart till att slipa på mestadels försvarsteknik men också vissa anfallsmoment. Här var det full intensitet från tränarna Sarah, Robban och Bea Ahlström. Målvakterna inledde med ett kort teoripass följt av 2 timmar målvaktsfys. Jag är mycket nöjd med just detta pass där vi fick så pass mycket tid att jobba igenom hela målvaktsfysområdet, vilket är en förutsättning till ett bra målvaktsagerande, kommenterar Per Lundberg.
    
   Söndagseftermiddag ägnades åt individuell avslutsteknik och därmed för målvakterna också individuell räddningsteknik. Många skott blev det kommenterade lagets ena målvakt Veronica Bolling... 
   Träningshelgen avslutades med intervallöpning 5x800 meter utomhus i strålande väder. 
   Lagledaren, Lollo Gustavsson, konstaterar glädjande att det inte var några större skavanker under lägret trots det tuffa programmet. Hon säger vidare att det gärna får fortsätta så... Hon var även övertygad om att alla spelarna förmodligen inte hade några som helst problem med att sova gott på söndagkvällen.
   Lunch och middag avnjöts på restaurang Laguna i Rosersberg och vi tackar dem för mycket fin service och den goda maten. 
   Vidare stort tack till Rosersbergs IK och Anders Eriksson som gjorde det möjligt att vi kunde använda Rosershallen och alla dess fina faciliteter, avslutar Robert Zetterquist. 
   /Per
   Uppdaterad: 2019-02-13 11:52
   Skribent: Kalle Andersson

   Fler nyheter

   Träning för flickor 2004

   2019-03-05

   Träning för alla flickor 04 i Vikingahallen 15/3

   Träning för pojkar 2004

   2019-03-05

   Träning för alla pojkar 04 i Vikingahallen 29/3

   SverigeCupen P03

   2018-11-14

   I helgen så spelades den årliga SverigeCupen för…

   Träningshelg med matcher för Upplandslagen

   2018-10-04

   Helgen 26-28 oktober så kommer Upplandslagen…

   Spelartrupp SverigeCupen 2018

   2018-09-18

   Följande spelare kommer representera pojkar 2003…

    
   Upplands Handbollförbund
   box 31
   195 21 Märsta
   Telefon: [saknas] Information