Hoppa till sidans innehåll
5007 False
  Huvudsponsor

  Övergång under 15

  Upplands Handbollförbund har beslutat att införa en ny tillämpning av Svenska Handbollförbundets tävlingsbestämmelsers paragraf 8:5 (som behandlar övergångar av icke licensierade spelare).

  Detta innebär att tävlingsåret delas in fyra perioder, två gröna och två röda. Under de gröna perioderna hanteras övergångar på samma sätt som i dag, medan förbundet under de röda perioderna begränsar möjligheterna att byta förening. Det betonades att de röda perioderna inte kommer att vara helt stängda. Under vissa omständigheter kommer det fortfarande vara möjligt att byta förening. Processen kommer dock att bli lite mer långsam, vilket TK inte ser som ett problem.

  En bakomliggande orsak till att TK vill ha en förändring av tillämpningen är att kommittén upplever att det de senaste åren har blivit allt vanligare med spelarövergångar sent på försäsongen, samt under tävlingsperioden, vilket leder till att fler föreningar tvingas dra ur lag.

  Genom att göra övergångar lite svårare under dessa perioder tror TK att föreningar som tappar spelare får det lite lättare att rädda sina lag till fortsatt spel. Införandet av perioderna kommer också att göra övergångar för att spela enskilda turneringar svårare. 

   

  Blankett för övergång under 15 finns HÄR eller under rubriken Blanketter på huvudsidan.

  Uppdaterad: 2013-09-04 19:52
  Skribent: Fredrik Blanck