Hoppa till sidans innehåll

Distriktslägren i Värmland

2018-10-29 16:02

Ny process för uttagning av ledare till distriktslägren i Värmland – INBJUDAN ATT SÖKA/NOMINERA

Sedan en tid tillbaka jobbar både svensk och därmed värmländsk handboll med begreppet Världsklass och detta ska finnas som en röd tråd i allt vi företar oss.

Målbilden är självklart att detta ska leda till att svensk handboll även i framtiden är i världsklass och att vi i Värmland är en vital del av detta.

Ett av de områden där vi haft en oerhört fin utveckling är utbildningsnivån på tränare och ledare i Värmland.

Genom utbildningsverksamheten som bedrivits har det medfört att vi idag har fler utbildade tränare och ledare än någonsin tidigare.

Det är något att vara stolta över och att använda till gagn för våra barn och ungdomar.

 

Styrelsen i Värmlands Handbollförbund har som ett led i detta beslutat om en ny process för att utse Förbundskaptener och tränare för distriktslägren i Värmland och deltagandet vid Sverigecupen. Spelarutbildning 2.0 och lägerverksamheten är en central del i förbundets utbildningsplan för ungdomar och det är av stor vikt att den omfattas av begreppet Världsklass.

Målet med den process som nu kommer att användas är att skapa ökad delaktighet, öppenhet och tydlighet i samverkan med både utbildade ledare såväl som alla handbollsklubbar i Värmland.

Detta i syfte att för varje årskull få fram de ledare som har de bästa förutsättningarna att utbilda respektive årskull för framtiden.

 

Processen kommer i korthet gå till så att en inbjudan skickas ut till alla som genomgått TS1, TS2 eller TS3 att söka årets uppdrag för pojkar respektive flickor.

Detta år gäller det spelare födda 2005.

En inbjudan kommer också att skickas ut till klubbarna som kan nominera/föreslå ledare de anser är lämpliga för uppdraget.

När anmälnings-/nomineringstiden gått ut får utbildningskommittén uppdraget att gå igenom materialet och via intervjuer, referenstagning och samtal till Värmlands handbollsförbunds styrelse föreslå lämpliga kandidater för uppdraget.

 

Styrelsen fattar sedan beslut utifrån förslaget i god tid för att lägerplanen ska kunna spikas och kommuniceras ut.

Med detta brev vill vi uppmuntra och bjuda in till ansökningar och nomineringar för uppdragen.

Personer som känner sig intresserade kan söka, och klubbarnas organisationer kan nominera lämpliga kandidater för uppdragen.

Ansökan till uppdraget görs via följande länk: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScyNjR941EA4i2e3Y9-CdWUoB9iOjgk0ie0kqI_wIzYb3hKeg/viewform?c=0&w=1

 

Klubbar som vill nominera ledare, gör det via mail till handbollen@varmland.rf.se så kommer vi att notera det samt be den nominerade personen att söka.

Uppdaterad: 2018-10-29 16:36
Skribent: Jukka-Pekka Laine

Fler nyheter

 
Värmlands Handbollförbund
Idrottens Hus, Box 10
651 02 Karlstad
Telefon: 0104764771