Hoppa till sidans innehåll

SHF nyheter

Sverige deltar i Skol-VM

(2018-02-22 09:20)
Sverige representeras i år med ett lag, på flicksidan, i Skol-VM: Kitas Gymnasium. Skol-VM, som startar idag, avgörs 22-28 februari.
 
Nu är anmälan öppen till sommarens TS3 kurs på Bosön den 15-18 juni. Kursen är uppdelad i två utbildningstillfällen om fyra dagar och del två planeras att genomföras i juni 2019.
 
Skövde HF är på ovan mark, jagar åttonde plats i stället för att finslipa formen som slutspelsklart lag. Samtidigt går playmakern Fatos Kücükyildiz en kamp mot klockan för att bli frisk till derbyt mot Skara HF. – Det känns rätt taggat men jag har...
 
På tisdagen publicerades kostnadsfördelningen för steg 1-3 i USM F16 och USM P16. Arbetet med övriga åldersklasser pågår.
 
Ibland upp och ibland ner är den normala formkollen för lag som nyss nått till högsta serien. Önnereds HK bryter mönstret och är snart en rekordstark nykomling. – Det har gått över förväntan, säger Linnea Jönsson.
 
Vid midnatt natten till fredagen stängde övergångsfönstret för denna gång. Under perioden 16 februari till 30 april kan inga nationella övergångar göras.
 
Sist ut först in, gäller för P14-klassen. På onsdagskvällen publicerades lottningen för USM P14 steg 4.
 
– Vi är väldigt stolta över att för femte året i rad få välkomna Svenska Handbollförbundet och alla spelare till Nyköping och Rosvalla, säger Stig Ekström, verksamhetschef för Nyköpings Arenor. Distriktlagsturneringen SverigeCupen arrangeras i...
 
Uttagningarna till vårens Riksläger i Halmstad är nu klara. Här hittar du information om vilka som är uttagna, hur du som är uttagen svarar samt ytterligare information om våra Riksläger.
 
Årets upplaga av USM F18 går nu in i ett avgörande skede. 20 lag har kvalificerat sig för steg 4 och helgen 10-11 mars ska antalet bantas till åtta.
 
Isabelle Gulldén är nominerad till IHF:s utmärkelse Årets handbollsspelare i världen. Du kan rösta fram till den 20:e februari.
 
USM F14 går in i sitt fjärde steg den 17-18 mars. 32 lag har samlats i åtta grupper och det är bara gruppettorna som tar sig till finalspelet i Malmö.
 
I uppväxtorten Kalmar höll hon sig ifrån handbollen. Det blev desto mer tid mellan stolparna i Torslanda och ungdomslandslaget. Och inte minst i IK Sävehof där Bella Mouratidou avancerat till tränarens förstaval som målvakt.
 
"När vi avslutade dagen kunde alla tjejer konstatera att de lärt känna flera nya kompisar och att vi alla ser fram mot att träffas fler gånger framöver." - så skriver IFK Nyköping F09 på sin hemsida efter söndagens Handbollfestival.
 
Det är 31 grader kallt i Boden i dag – men det är inget hinder för att ligans hetaste spelare för tillfället finns där. Emmy Nordmark har fått utmärkelsen Månadens spelare i SHE efter att januari månads insatser summerats.
 

Nyheter

 
Västerbottens Handbollförbund
Box 3005
903 02 Umeå
Telefon: 070-571 59 24, 070-641 92 42