Hoppa till sidans innehåll

Funktionärskurser

Nedan finner du information om samt inbjudan till våra funktionärskurskurser inför säsongen 2018/19.


Förbundsfunktionärskurser riktar sig till och legitimerar för funktionärsuppdrag i Damallsvenskan, Herrar div. 1, Damer div. 1 samt Herrar div. 2 (och nedåt).
Alla föreningar med lag i dessa serier måste ha förbundsutbildade funktionärer på samtliga matcher.

Distriktsfunktionärskurserna riktar sig till och legitimerar för funktionärsuppdrag i Damer div. 2, Damer div. 3, Herrar div. 3 samt Herrar div. 4 säsongen 2018/19. Alla föreningar med lag i dessa serier måste ha utbildade funktionärer på samtliga matcher.

Du blir med denna kurs också legitimerad att sitta som funktionär i ungdomsserier och USM men för dessa tillfällen erbjuds också andra, lite mer komprimerade kurser.

Repetitionskursen riktar sig till funktionärer som redan tidigare har gått funktionärsutbildning med EMP.

 

Vi kommer att hålla en sista distriktsfunktionärskurs (nybörjarkurs så att ALLA kan gå den) söndagen den 14 oktober. Kursen är förlagd i Vara men kan komma att flyttas till Skövde om samtliga kursdeltagare är från närområdet (vilket är fallet i skrivande stund). 

Anmälan till kursen görs HÄR senast onsdag 10/10. 

 

Dessa utbildningar är nu avslutade: 

Distriktsfunktionärskurser i Skövde: 

OBS! När sista anmälningsdatum passerat funkar inte ovanståënde länkar längre.

 

Distriktsfunktionärskurser i Alingsås: 

  • 18/9 kl. 18-21 distriktsfunktionär nybörjare.
  • 19/9 kl. 18-21 distriktsfunktionär repetition. 

För anmälan till kurserna i Alingsås maila namn, personnummer samt vilken kurs du vill anmäla dig till till jenny@vastgotahandboll.rf.se senast måndag 17/9.

 

Västergötlands Handbollförbund  inbjuder också till en funktionärsutbildning som riktar sig till dig som enbart ska sitta som funktionär på USM steg 1-3 för U16 (A-ungdom) och U14 (B-ungdom).

USM-reglementet säger att i U16 och U14 steg 1-3 så krävs av SDF/SHF godkända funktionärer och att tidtagaren ska ha lägst distriktsfunktionärsutbildning.

Sekreteraren/den andra funktionären behöver i dessa första steg alltså inte ha en fullgjord distriktsfunktionärsutbildning. Då det är denna som ska sköta EMP så kommer vi dock att kräva någon typ av godkänd utbildning för att få sitta som funktionär under USM.

Därför erbjuder vi nu denna ”USM-kurs” där vi går igenom det nödvändigaste för att på ett fullgott sätt kunna sitta som funktionär under USM.

Uppdaterad: 2018-10-10 12:02
Skribent: Jenny Granström

Nyheter

Projektet Unga domare

2019-03-11

Domarkommittén gör en satsning på unga lovande…

Till minne av Benny Andersson

2016-11-17

Det är med stor sorg som Västergötlands…

 
Västergötlands Handbollförbund
Box 418
541 28 Skövde
Telefon: 0104764196, 0104764195