Hoppa till sidans innehåll

Matchvärd

Syftet med matchvärd är att skapa en välkomnande, trivsam och trygg miljö kring våra handbollsarrangemang där barn och ungdomar kan ha roligt och utvecklas.

Detta dokument ska vara ett hjälpmedel till de föreningar som idag inte har ett fungerande matchvärdskap.

Matchvärden/matchvärdrana ska ha på sig en ”Matchvärd-väst” som klubben erhåller från Västergötlands Handbollförbund så att det tydligt framgår vem/vilka som är matchvärdar.

Den eller dessa personer ska inte ha något annat uppdrag i hallen under tiden som den är matchvärd.

Matchvärdens uppgifter:

  • Ta emot gästande lag, domare och funktionärer på ett välkomnande sätt genom att presentera dig, vid behov visa lag och domare omklädningsrum/spelhall och informera om viktiga funktioner i hallen samt informera om ditt uppdrag som matchvärd.
  • Vara ett stöd för domaren/domarna och funktionärerna innan, under och efter match. Tänk dock på att det är domarna som dömer matchen/matcherna.
  • Arbeta för nolltolerans och att föräldrarnas 10 budord följs kring spelplanen/spelplanerna (information om vad detta innebär finns längre ner i dokumentet).
  • Att påtala om någon utanför spelplanen uppträder på ett olämpligt sätt utifrån punkterna om nolltolerans samt VHF:s riktlinjer ”Vi älskar handboll”. Först och främst påpekas detta för personen själv, men även för ledaren till laget som person är kopplad till. Som stöd för tillrättavisandet finns flyers med information om ”Nolltolerans” och ”Vi älskar handboll” att dela ut. 
  • Om någon person på ett mycket olämpligt sätt skulle bryta mot nolltoleransen punkter så har du i uppgift att skriftligt informera klubben som personen är kopplad till och till ditt distriktsförbund. Som matchvärd äger du dock inte rätt att avvisa person/personer från hallen.

Matchvärden ska ha VHF:s flyer "Nolltolerans" att dela ut till publik som inte uppför sig så som sig bör under våra matcher. Dessa flyers har delats ut till respektive förening.

Nedan finns flyersen i pdf-format. 

Uppdaterad: 2018-10-22 10:45
Skribent: Jenny Granström

Nyheter

Anmäl ert lag till höstens Let´s Play!!

2018-08-23

Let´s play är ett nytt koncept som ”Handboll…

Telefonnummer kansli

2018-07-31

Vi på Västergötlands Handbollförbunds kansli…

Semestertider

2018-06-28

Nu är det dags för oss på Västergötlands…

Kallelse VHF:s årsmöte 2018

2018-06-28

Tisdagen 21 augusti kl. 18:00 är det dags för…

Verksamhetskonferens 2018

2018-03-26

Säsongsslut närmar sig (för de allra flesta är…

 
Västergötlands Handbollförbund
Box 418
541 28 Skövde
Telefon: 0104764196, 0104764195