Hoppa till sidans innehåll

VCecka 46 2017

2017-11-13 16:36

Rapport från Sverige Cupen

Tidigt på fredagsmorgonen tog våra två länslag bussen till Nyköping för att där spela Sverigecupen och möta övriga länslag från övriga Sverige födda 2002.
Den tidiga avfärden berodde på att tjejerna hade match redan klockan 14.10 och killarna 14.50 på fredagseftermiddagen. En kanske inte optimal uppladdning att starta klockan 05.00 från hemorten.
Lagen var i god till Nyköping och i första matchen skulle flickorna möta ett Skånelag och det kan ju vara tufft men tjejerna spelade jämnt och ledde matchen hela tiden men det blev väldigt spännande på slutet, vårt lag ledde med tre bollar när det var två minuter kvar och Skåne kröp närmare och det var en ledning med en boll när det var sekunder kvar och precis i slutet så gjorde Skåne mål men det dömdes bort då domarna menade att tiden var ute och vårt lag vann med 20-19.
I den andra matchen som tjejerna spelade mot Östergötland så tröt orken ordentligt, kanske beroende på det tidiga uppvaknande på morgonen, den tidiga avfärden och den långa resan. Det blev i alla fall förlust i denna match.
Killarna fick en tuff start på cupen då de mötte Göteborg i första matchen men efter det tuffa motståndet så blev det vinst.
På lördagens spel så blev det nya motståndare och det blandades med främst vinster men även några förluster och då placeringsspelet startade på söndagen så slutade våra lag på en trettonde plats för flickorna och killarna kom på en fjortonde plats.
Båda våra lag har gjort en mycket bra turnering och spelat en rolig handboll och från förbundet vill vi gratulera spelarna och deras ledare till en bra genomförd turnering.
Vilka blev då totalsegrare av cupen, vi som var på plats kunde inte stanna så länge tills finalerna spelades men i båda finalerna fanns ett lag från Skåne och ett lag från Göteborg. I flickfinalen vann laget från Göteborg och på pojksidan finns det inget resultat då detta skrivs så det får vi återkomma till.

Styrelsemöte denna vecka

Styrelsen i förbundet har sitt novembermöte på onsdag den 15 och denna gång håller vi till i Sundsvall. Beachhandboll, Sverigecupen, basutbildning, ekonomi och eventuell kommande tävlingskonferens är några av de punkter som står på agendan. I nästa veckas brev kommer en rapport från mötet.

USM steg 2

Brännans juniorkillar spelade USM steg 2 på hemmaplan och tre vinster blev det mot Vassunda, Stockholmspolisen och HK Eskil och därmed avancemang till steg tre och då har vi ett till lag från distriktet i steg tre.
Sollefteås F14-flickor fick åka till Umeå för ett norrlandsderby i steg 2. I denna åldersgrupp är det endast segraren som går vidare till steg tre och Sollefteåtjejerna hamnade på en försmädlig andra plats och därmed är det färdigspelat för laget i årets USM.
Nästa helg är det Härnösands F18-lag som åker till Falun och möter där förutom hemmaföreningen även Lindesberg, Alfta och Huddinge. Kanske får vi ytterligare ett lag till steg tre?

Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 • 13 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Härnösand, Handbollens kansli klockan 18.30.

 • 15 november, nästa möte för VJHF: s styrelse i Sundsvall.

 • 16 november, sekretariatsutbildning grund del 1 i Kramfors, Kramforsalliansens kansli Krongatan 1 klockan 18.30.

 • 17-18 november, Konferens på Hallstaberget om Framtidens idrott, VIF och SISU/Idrottsutbildarna bjuder in och VJHF deltar.

 • 22 november, förbundet har föreningsträff med Härnösands HK.

 • 23 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Kramfors, Kramforsalliansens kansli Krongatan 1 klockan 18.00.

 • 27 november, sekretariatsutbildning grund del 1 i Sundsvall Nordichallen, klockan 18.00.

 • 29 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Sundsvall, Nordichallen klockan 18.00.

 • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

 • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

 • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

 

Uppdaterad: 2017-11-13 16:41
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se