Hoppa till sidans innehåll

Vecka 27 2017

2017-07-03 07:54

VJHF kommer på besök

Under sommaren kommer vi att presentera det förbundet har tänkt arbeta med under denna säsong och denna gång informerar vi om vårt behov av ett utökat samarbete med våra föreningar. Vi kan konstatera att under den gångna säsongen försökte vi genomföra en ordförandekonferens i februari men det var få föreningar som anmälde deltagande på konferensen och vi fick ställa in.

 Då börjar vi i förbundet fundera på varför föreningarna inte ställer upp då vi kallar. Likadant vid vårt årsmöte då inte alla föreningar anmäler deltagande och då undrar vi varför. Vi funderar på att inte ha någon ordförandekonferens denna säsong utan vi ska lägga den tiden på föreningarna och då tänkte vi diskutera förutsättningslöst om frågan vad vill ni ute i föreningarna använda förbundet till.

 Vi kan konstatera att vi i distriktet har många föreningar där det endast finns ungdomsverksamhet och det är många föräldrar som sitter i styrelsen som då kanske inte har så stor handbollsbakgrund och naturligtvis är det då svårt att veta att det finns ett distriktsförbund inom handbollen. Vidare har vi två föreningar som är sektionsföreningar där flera idrotter ingår och oftast finns det en sektionsstyrelse som har hand om handbollen. Likaså är Kramforsalliansen en alliansförening som är uppbyggd på samma sätt. Det är ju dessa sektionsstyrel-ser vi vill träffa och ibland är det inte så många personer som sitter i dessa styrelser. Men vi planerar nu att besöka alla föreningar under hösten för att diskutera hur vi ska arbeta i framtiden.

 Dags att söka Tränarskola 1

Under den gångna veckan har vår utbildningsansvarige Helena Eriksson skickat ut inbjudan till vår planerade TS1-utbildning som vi startar efter sommaren. Vi kommer att genomföra utbildningen på distans vilket innebär två fysiska träffar i början och i slutet av utbildningen och däremellan blir det träffar via Skype samt hemuppgifter. Utbildningen är på 72 timmar och mer information hur man anmäler sig samt vilka förkunskaper som behövs finner ni i det utskick som har gått ut till alla föreningar och som även finns på vår hemsida. Önskas mer information så ta kontakt med vår utbildningsansvarige Helena Eriksson. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida.

 

Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

  • 25 augusti, sista dag att redovisa LOK-stödet för aktiviteter under första halvåret 2017.

  • 26 augusti, Svenska Handbollförbundets temakonferens i Sollentuna.

  • 27 augusti, Svenska Handbollförbundets förbundsmöte i Sollentuna.

  • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

  • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

  • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

  • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

Uppdaterad: 2017-07-03 07:56
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se