Hoppa till sidans innehåll

Vecka 36 2017

2017-09-04 07:57

Nu startar utbildningar

 Här kommer nu ett viktigt meddelande till er som tidigare gått grundutbild-ningen i sekretariatssysslor. Nu är det dags åter gå på uppgraderingsutbildning så att ni får behålla er kompetens och i år är det särskilt viktigt eftersom vi kommer att införa elektroniskt matchprotokoll (EMP) i alla våra ungdomsserier ned till ungdomar 14 (tidigare B-ungdom).
Därför startar vi upp en serie utbildningar och börjar i Härnösand eftersom under september och oktober har vi sex steg 1 omgångar av USM och det med lag både från Brännans HF och Härnösands HK. De som redan har EMP-utbildning är så få så att vi kommer inte att få ihop om det inte är fler som kan sitta i sekretariatet vid USM och vi ska ju dessutom ha det i våra ungdomsserier så alla måste gå utbildningen.
De som redan kan EMP-utbildning får en särskild utbildning och datum kommer här nedan så att man kan anmäla sig. Med sig på utbildningen är det bra om man har förutom penna och regelbok även har med sig en dator så kan man ladda ned EMP-programmet för man kan behöva öva lite innan man sitter första matchen. Programmet är mycket enkelt och logiskt så alla kommer att klara att hantera det även om man tycker att man har dålig datorvana. På utbildningarna kommer vi att demonstrera programmet och dom som har det nedladdat innan utbildningen kan få då få övningsmatcher att öva på under utbildningskvällen. Vi är minst två utbildare vid varje utbildning som kan hjälpa till hur man använder programmet och vi ger också lite tips och trix.
Vill du ladda ned programmet innan utbildningen så googla på jisys.se eller sök på Jilsen så om man har tur så kommer man in på en sida där det finns en vit handboll uppe till vänster och där klicka man sig vidare på Downloads och därefter där det står Digimatch/EMP3.0. Från och med denna säsong så är det en ny version av programmet som är bättre än föregående programvara. På de utbildningar som är riktade till de som redan har EMP-utbildning kommer vi att visa de nya funktionaliteter som nya versionen har. Här kommer information om vilka utbildningstillfällen som nu är planerade och i det första skedet koncentrerar vi oss på Härnösand (många USM-steg), Sundsvall (har seniorverksamhet), och Kramfors (har seniorverksamhet):

 • Måndag 11 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • Onsdag 13 september klockan 18,30, EMP för de som redan kan EMP, utbildningslokalen Öbacka sportcenter, Högslätten (OBS just nu preliminär lokal).

 • Tisdag 19 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Kramforsalliansens kansli, Krongatan 1, Kramfors. (OBS just nu preliminär lokal).

 • Onsdag 20 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • Måndag 25 september klockan 18,00, EMP för de som redan kan EMP, Nordichallen Sundsvall (OBS just nu preliminär lokal).

 • Tisdag 26 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

Detta är de utbildningar som är inplanerade just för tillfället men det kommer utbildningar för EMP-nybörjare i Sollefteå, Strömsund, Sundsvall och dessutom kan det behövas fler utbildningstillfällen på redan uppräknade orter. Observera att utbildningarna inte är föreningsbundna utan man får välja ort efter egna behov. Det är bra om man anmäler sig till respektive utbildning och gör det helst dagen före utbildningstillfället (är utbildningen på en måndag anmäl dig då på fredag veckan före). Lättast anmäler du till denna mail adress:

andershogstrom@telia.com

 

Mer från förbundsmötet

I förra veckans brev fick ni information om vad för beslut som togs på Svenska Handbollförbundets (SHF) förbundsmöte. Ett beslut som tappades bort eftersom skribenten glömde bort det är att förbundsmötet beslutade om föreningarnas årsavgift till SHF och beslutet blev att årsavgiften skulle vara oförändrad och det innebär att varje handbollsförening i Sverige betalar till SHF en årsavgift på 700 kronor. En sak som hände på förbundsmötet var att SHF:s högsta utmärkelse delades ut och det var till Hans Ekstrand från Umeå som efter långvarigt arbete i handbollen som domare, kanslist, ordförande och mycket annat tilldelades utmärkelsen. I Sverige är det endast 106 personer som fått denna utmärkelse under SHF:s långa historia och nu är Hasse en i denna exklusiva grupp. Vårt förbund vill härmed gratulera Hasse till denna fina utmärkelse.

 

Styrelsemöte igen?
Du som noga har läst alla veckobrev kanske tycker att förbundets styrelse nyss har haft ett styrelsemöte och det är riktigt men nu är det dags igen och på onsdag är det dags igen och vi har mötet i Härnösand. Så här i början av säsongen är det mycket som ska ordnas så därför måste vi ha lite tätare möten. Ett kort referat från mötet kommer i nästa veckas brev.

Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

 • 6 september, nästa styrelsemöte för VJHF: s styrelse.

 • 8 september, sista datum att anmäla sig till TS1-utbildning.

 • 9-10 september, regiondomarutbildning i Umeå.

 • 11 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • 13 september klockan 18,30, EMP för de som redan kan EMP, utbildningslokalen Öbacka sportcenter, Högslätten (OBS just nu preliminär lokal).

 • 19 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Kramforsalliansens kansli, Krongatan 1, Kramfors. (OBS just nu preliminär lokal).

 • 20 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • 25 september klockan 18,00, EMP för de som redan kan EMP, Nordichallen Sundsvall (OBS just nu preliminär lokal).

 • 26 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

 • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

 • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

 • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

Uppdaterad: 2017-09-04 08:01
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se