Hoppa till sidans innehåll

Vecka 37 2017

2017-09-11 14:57

Skicka in laguppställningar

I veckan skickade vi ut information om att skicka in era lags laguppställningar då det gäller serierna U21 damer, P16, F16, P14 och F14.
Dessa måste vi ha för att det ska fungera med elektroniskt matchprotokoll (EMP) som vi inför i ovan nämnda serier från och med denna säsong. Det är viktigt att vi får dessa från alla lag så att vi kan lägga in dessa i programmet. Det är lite jobb detta och serierna börjar snart.
Sista dag för att lämna in dessa är nu på fredag 15 september. I utskicket i torsdags medföljde en särskild blankett som ska användas och på blanketten finns information om var den ska mailas.
Har ni frågor eller funderingar om detta så kontakta tävlingsansvarige i förbundet Ove Byström eller undertecknad, kontaktuppgifter finns på vår hemsida.

 

Vi EMP-utbildar sekretariatet

Imorgon måndag den 11/9 startar vi upp den första EMP-utbildningen, alltså en uppgraderingsutbildning för de som tidigare har fått grundutbildning men som bara har använt pappersprotokoll.
Nu börjar pappersprotokollen att försvinna i vårt distrikt och från denna säsong finns dom bara kvar i serierna F/P12. Bytet från papper till ett digitalt matchprotokoll kräver en stor utbildningsinsats från förbundet och därför har två nya distriktsinstruktörer utbildats som förutom de befintliga ska genomföra alla utbildningar inom distriktets alla föreningar.
De nya instruktörerna är Anna Hellqvist från Härnösand och Karin Selen från Kramfors. Här nedan finner ni de tider som nu är inbokade och just nu har vi koncentrerat oss på orter där vi har seniorhandboll och USM.
Uppgraderingsut-bildningen som var planerad i Sundsvall den 25 september kommer att flyttas till ett annat datum beroende på att det krockade med en annan aktivitet. Vi kommer att meddela ett annat datum samt nya datum för utbildningar på andra orter.
Förbundet har fått många förfrågningar om nya grundutbildningar och vi kommer att genomföra dessa men det blir efter att vi genomfört uppgraderingsutbildningarna, troligtvis i slutet av oktober eller i början av november.
Utbildningen den 11 september sker i Härnösand och observera att utbildningarna inte är föreningsbundna utan man får själv välja utbildningstill-fälle. Frågor om detta besvaras av undertecknad.

Nu startar USM
Nu startar USM igen, den landsomfattande handbollscupen som pågår i fem steg och där vi haft stora framgångar två säsonger i rad då vi har haft lag från vårt distrikt som lyckats att ta sig till finalsteget.
En stor prestation av både Sollefteå B-pojkar som gick dit säsongen 15/16 samt B-flickorna från Härnösands HK som blev fyra i finalseger förra säsongen. Hur ska det gå denna säsong får vi se men nästa helg startar steg 1 upp och först ut är Brännans P18 lag som på hemmaplan möter Sävehof, Sollentuna och Lindesberg.
Vill du se bra handboll så kom till Härnösand sex helger i rad eftersom steg 1 i alla åldersgrupper spelas i Härnösand. Från nästa helg 16-17 september och sex helger framåt blir det alltså mycket handboll i Härnösand så passa på att se lag från övriga Sverige.
Hur det går för Brännans killar rapporterar vi i nästa veckas brev och allt eftersom våra lag stiger in på planerna så rapporterar naturligtvis veckobrevet

Vi har haft styrelsemöte
I onsdag träffades förbundets styrelse för sitt septembermöte och har tog vi bland annat beslut om att vi ska genomföra föreningsträffar i alla våra föreningar i distriktet och vi kommer att skicka ut ett brev om detta den närmaste tiden. Vi vill träffa föreningarna utifrån förutsättningslösa förutsättningar och att ni sätter agendan och bestämmer vad vi ska tala om. Mer information om detta kommer.
Vi planerade också om EMP-införandet (se ovan) samt en del utbildning, länslag, domarsituation och en hel del annat. Nästa möte för styrelsen är onsdagen den 4 oktober.Basutbildning startar  
Efter ett uppehåll på alldeles för lång tid beroende på brist på instruktörer genomför nu förbundet en basutbildning Framtidens handbollsspelare helgen 30 september och 1 oktober. Utbildningen sker i Ådalshallen i Kramfors och instruktör är Henrik Dahlqvist.
Är du intresserad anmäl dig genast men senast 26 september. Mer information finns på vår hemsida och har du frågor kontakta vår utbildningsansvarige Helena Eriksson, kontaktuppgifter finns på vår hemsida.


Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

 • 11 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • 13 september klockan 18,30, EMP för de som redan kan EMP, utbildningslokalen Öbacka sportcenter, Högslätten (OBS just nu preliminär lokal).

 • 15 september, sista dag för att skicka in EMP-listor med laguppställningar.

 • 16-17 september, U-SM steg 1 för Brännans P18 lag i Härnösand.

 • 16-17september, TS1 utbildning startar i Nordmaling.

 • 19 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Kramforsalliansens kansli, Krongatan 1, Kramfors.

 • 20 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • 26 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • 26 september, sista dag att anmäla sig till basutbildningen Framtidens handbollsspelare.

 • 30 september-1 oktober, basutbildningen Framtidens handbollsspelare genomförs i Ådalshallen i Kramfors.

 • 4 oktober, nästa styrelsemöte för VJHF: s styrelse.

 • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

 • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

 • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

 • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

Uppdaterad: 2017-09-11 15:02
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se