Hoppa till sidans innehåll

Vecka 39 2017

2017-09-25 09:05

Ungdomsserier har startat

I helgen som gått så startade våra ungdomsserier med bland annat ett sammandrag för P14.
Meningen var att vi även skulle starta upp med elektroniskt matchprotokoll (EMP) men tyvärr blir det inte som man har tänkt sig, våra serier finns i EMP, alla matcher finns där men orsaken att det inte fungerar är att föreningarnas lag inte har lämnat in spelartruppen.
Det saknas idag spelartrupper från ungefär hälften av lagen som ska spela våra serier. Utan spelartruppen kommer inte EMP att fungera. Det saknas spelartruppen från lag från Norrbotten, Västerbotten och från vårt distrikt.
Förbundet skickade ut ett särskilt dokument för flera veckor sedan och sista dag att skicka in var den 15 september och idag så saknas ändå ungefär hälften av lagen och vi i förbundet tycker att det är ett bottenbetyg för föreningarna.
Nu vill vi uppmana er att under kommande vecka fixa detta så att vi kommer igång med EMP. Observera det gäller alla våra serier utom F/P12.
En särskild blankett är utskickad för att skriva upp alla spelare och ledare och är det någon som saknar den så får ni kontakta undertecknad.
Förbundet har gjort sitt för att detta ska fungera nu ligger bollen hos föreningarna för att detta ska fungera.
Det finns ett särskilt arbetsprotokoll framtaget som man kan använda om inte EMP fungerar och vi uppmanar sekretariatspersoner att använda denna. Vi kommer att lägga ut den på vår hemsida så att de som sitter i sekretariatet kan använda denna lista och skicka in den till förbundet efter matchen är spelad så lägger vi in det som EMP-protokoll senare.
Vi måste få in alla spelartruppen innan vi kan köra igång med EMP och vi uppmanar nu styrelserna i föreningarna att se över detta och se till att alla era lag fixar detta. Skicka in till
vjhf@home.se och gör det snabbt. Så länge vi inte har alla trupper så kan vi inte köra EMP.
Har ni frågor om vilka lag i er förening som har lämnat in trupper och vilka som inte har gjort det så kontakta vår tävlingsansvarige på samma mailadress som ovan. Har ni frågor om EMP så kan undertecknad besvara detta. Hoppas att ni nu ordnar med detta så att vi får igång EMP snabbt. Vi ska försöka göra en sammanställning över vilka lag som saknas under kommande vecka och vi återkommer till de föreningar där det inte har fungerat. Men det får inte hindra er att sätta igång direkt och ordna detta.

Var är era matchvärdsvästar

Våra ungdomsserier startar som ni har läst här ovan. Inför förra årets säsongsstart skickade förbundet ut matchvärdsvästar och syftet med detta var att matchvärdarna skulle se till att det blir ett lugn runt matcharenan och att alla avarter med publik som uppträder olämpligt.
Självklart så är kravet på föreningarna att även denna säsong ha matchvärdar och börja redan nu leta fram era västar. En manual om detta är också framtagen och vi skickade ut den förra säsongen. I denna manual framgår vad en matchvärd ska göra. Informera era matchvärdar vilka arbetsuppgifter de har. Saknar ni västar eller manual kontakta undertecknad.

Behöver inte era tränare utbildning?

Just nu är det väldigt få som anmält intresse av att gå basutbildningen Framtidens handbollsspelare. Det är så få anmälda att vi riskerar att få ställa in utbildningen. Man kan fortfarande anmäla sig till utbildningen fram till den 26 september (se vår hemsida). Läs också förra veckans brev varför det är viktigt att utbilda era ledare.

Mer utbildning

En uppgraderingsutbildning för distriktets förening-och distriktsdomare kommer att genomföras i Sundsvall den 8 oktober.
För att vi ska kunna bedriva handboll så är våra domare en viktig del och nu uppgraderar vi de domare vi har i distriktet. Vi har även bokat in sekretariatsutbildningar i Sundsvall och Sollefteå under oktober, se vårt kalendarium här nedan.

USM är igång

Det var tänkt att Kramforsalliansens F18 att spela USM i Enköping i helgen men tyvärr var många i laget sjuk så det blev ingen resa söderut utan laget fick dra sig ur USM och det är lite surt.
Vi hade dock ett lag från distriktet som spelade i F18 och det var Härnösands HK som på hemmaplan mötte två lag under söndagen (det var en fyrlagsgrupp men ett lag hade dragit sig ur).
Tyresö och Uppsala blev dock för tufft motstånd men Härnösand får en ny chans i steg 2.
Nästa helg är det F14 som ska spela USM och vi har två lag från vårt distrikt. Sollefteås lag åker till Rimbo och möter där förutom hemmaföreningen Edsbyn och Täby.
Hemmaförening är tjejerna från Härnösands HK som möter Boden, Sannadal och Hängiven. Hur det går för lagen kan ni läsa i nästa veckas brev.

Ny omlottning

Tyvärr har Sollefteå fått dragit ur sitt P16-lag ur VYZ så nu måste den serien lottas om. Förbundet meddelar när omröstningen är färdig. Omlottningen kan påverka andra sammandrag under säsongen.

Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

 • 26 september klockan 1830, EMP för nybörjare, Handbollens kansli, Skeppar Karis gränd 11, Härnösand.

 • 26 september, sista dag att anmäla sig till basutbildningen Framtidens handbollsspelare.

 • 30 september-1 oktober, basutbildningen Framtidens handbollsspelare genomförs i Ådalshallen i Kramfors.

 • 30 september-1 oktober, U-SM steg1 för flickor 14, från distriktet deltar lag från Härnösands HK och Sollefteå HK.

 • 3 oktober, uppgraderingsutbildning för sekretariatspersoner som sedan tidigare har EMP-kompetens i Sundsvall (Observera preliminärt datum).

 • 4 oktober, nästa styrelsemöte för VJHF: s styrelse.

 • 5 oktober, sekretariatsutbildning uppgradering för dem som ska lära sig EMP i Sundsvall (Observera preliminärt datum).

 • 8 oktober, uppgraderingsutbildning för våra förening-och distriktsdomare i Sundsvall.

 • 18 oktober, sekretariatsutbildning uppgradering för dem som ska lära sig EMP i Sollefteå (Observera preliminärt datum).

 • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

 • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

 • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

 • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

  

Uppdaterad: 2017-09-25 09:10
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se