Hoppa till sidans innehåll

Vecka 40 2017

2017-10-06 09:18

Mer OM EMP

Idag kan vi glädja alla som sitter i sekretariaten i våra ungdomsserier att nu får man fram spelartrupper i våra elektroniska matchprotokoll (EMP) så nu kan man använda det fullt ut. Efter en vecka då vi tagit hjälp av Jilsen system AB som tillhandahåller EMP så fungerar det och vi kan konstatera att det är ett enkelt program som alla som ska använda det förstår hur dom ska använda det direkt.
Förbundet har haft en intensiv utbildningsinsats för att utbilda ”nya ”EMP:are och efter denna helg då undertecknad har dämpat ihop med flera nyutbildade så är alla nöjda med programmet och tycker att det är enkelt. Det känns skönt att vi i stort sett nu har lämnat pappersprotokolltiden och gått in i den digitala eran då det gäller sekretariatet.
Det som dock fortfarande kan sätta käppar i hjulen är att fortfarande har inte alla lag skickat in sina spelartrupper så att vi kan lägga in dessa i EMP. Glädjande är att alla lag från vårt distrikt nu har fixat detta men fortfarande saknas det många lag från Västerbotten och Norrbotten och här vill vi skicka en hälsning till förbundet i dessa distrikt att se till att föreningarna tar sig i kragen och fixar detta.
Det var en månad sedan vi skickade ut information om detta så tid har funnits för att fixa detta. Nu då ungdomsserierna drar igång ordentligt så kan vi informera de som ska använda EMP och det skulle vara så oturligt att inte systemet fungerar så finn det ett arbetsprotokoll framtaget som man kan använda och skriva ned alla händelser så lägger vi in det i EMP i efterhand. Detta arbetsprotokoll finns på vår hemsida under
Dokumentbank och dokumentet heter Arbetsprotokoll EMP.
Kan ni inte använda systemet i datorn så använd detta arbetsprotokoll som nödåtgärd. Efter genomförd match så skicka in protokollet till vårt förbund så lägger vi in det i programmet.

 Är det några föräldrar som vill åka med till Sverigecupen?

Den 10-12 november spelas Sverigecupen i Nyköping för våra två länslag som är födda 2002. Resan till Nyköping sker med buss och eftersom vi har platser kvar i bussen så erbjuder förbundet föräldrar och andra intresserade att åka med bussen till Nyköping som vi även gjort tidigare år. Eftersom platsantalet är begränsat så är det först till kvarn som gäller. Denna information kanske våra föreningar vill delge era föräldrar att det är möjligt att uppleva ungdomarnas matcher live i Nyköping.
Resan kostar 500 kronor tur och retur och är någon intresserad så ta kontakt med vår ungdomsansvarige Jörgen Larsson och boka resan. Kontaktuppgifter finns på vår hemsida. Observera boende och kost ingår inte utan det måste föräldraresernärerna ordna själv.

Nu är våra seniorserier igång

Alla våra senior lag i distriktet har startat upp sina säsonger denna helg och nu har vi ju fyra seniorlag hos oss och det senaste Kramforsalliansens damer som är ett nytt lag i division 2 norra hade sin premiärmatch under söndagen och det blev oavgjort mot Kalix i hemmapremiären 13-13. Roligt att vi nu fått seniorhandboll även i Kramfors.
Härnösands HK hade premiär under lördagen och laget spelade hemma i första division 1 matchen. Laget vann ju division 2 förra säsongen och är således nykomlingar i division 1. Strands IF stod för motståndet och tyvärr blev det förlust för Härnösandsdamerna med 24-22. Brännans HF:s herrar spelar även denna säsong i division 1 norra och hade under söndagen bortamatch mot Tumba och det blev vinst med 29-25.
Hemmapremiären för Brännan blir nästa helg.
Sundsvalls HK åkte tyvärr ur division 2 norra förra säsongen och spelar i division 3 under denna höst och vår. Laget hade hemmapremiär under söndagen besegrade enkelt Kalix med 41-20. Två vinster för våra lag från distriktet, en oavgjord och en förlust är väl ett bra facit.

Direkt till steg 3 USM

Två lag från vårt distrikt har i helgen spelat USM då det var dags för F14-tjejerna och laget från Härnösands HK tog på hemmaplan tre säkra vinster och blev gruppsegrare och är därmed kvalificerade för steg 3.
Det andra laget från distriktet var F14-laget från Sollefteå som åkte till Rimbo och där blev det en vinst men tyvärr två förluster och laget hamnade på tredje plats i gruppen men får en ny chans i steg 2.
Nu ångar USM vidare och nästa åldersgrupp är P16 och vi har ett lag från distriktet och det är Brännans HF som på hemmaplan möter Spånga, HK Eskil och Skånela. Ska killarna från Härnösand gå direkt till steg 3 eller inte kan du läsa i nästa veckas brev.

Styrelsemöte under vecka 40

Den kommande vecka har förbundets styrelse sitt oktobermöte och ni som läser veckobreven kan ju konstatera att mycket händer i distriktet och förbundet har lite att bita i. I nästa veckas brev kan du läsa om det blivit något resultat av mötet.

Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

  • 3 oktober, uppgraderingsutbildning för sekretariatspersoner som sedan tidigare har EMP-kompetens i Sundsvall Nordichallen klockan 18,00.

  • 4 oktober, nästa styrelsemöte för VJHF: s styrelse.

  • 5 oktober, sekretariatsutbildning uppgradering för dem som ska lära sig EMP i Sundsvall Nordichallen klockan 18,00.

  • 7-8 oktober, U-SM steg1 för pojkar 16, från distriktet deltar lag från Brännans HF.

  • 8 oktober, uppgraderingsutbildning för våra förening-och distriktsdomare i Sundsvall.

  • 18 oktober, sekretariatsutbildning uppgradering för dem som ska lära sig EMP i Sollefteå (Observera preliminärt datum).

  • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

  • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

  • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

  • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

 

Uppdaterad: 2017-10-06 09:22
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se