Hoppa till sidans innehåll

Vecka 41 2017

2017-10-08 20:04

Mer om EMP

Eftersom vi nu har startat upp EMP i våra ungdomsserier så kan det vara bra för er som sitter i sekretariatet med några kom ihåg för att allt ska fungera optimalt:

 • Om man går in i programmet så ska man uppdatera matchlista och serielista och då man valt match så uppdatera även laguppställningar. Genom detta förfarande får man med eventuella uppgraderingar.

 • Man kan alltid lägga till spelare genom att klicka på knappen Lägg till spelare. Här kan man också söka spelare i databasen.

 • Innan matchstart, klicka så att ni går online (knappen blir grön).

 • Vid matchens slut då domarna har godkänt protokollet så går man på match ok så skickas protokollet till servern och blir publikt.

Frågor om EMP besvaras av undertecknad och inga frågor är dumma utan fråga på så ska vi få detta att fungera.

 

Varför ser man inte P14-serien?

Just nu kan man inte se P14 – serien på vår hemsida och detta beror på att Västerbottens Handbollförbund som administrerar denna serie har genomfört en del ändringar och omlottningar men dessa omlottningar har skett på ett sådant sätt att de inte kan hanteras av handbollens administrativa system TA.

Det innebär att man i Västerbotten valt att skicka ut alla ändringar på papper via mejl. 

VJHF befarar att det kan finnas flera versioner av spelprogram på pappere ute bland föreningar och det finns en risk att något lag har en gammal lottning som inte stämmer med den senaste versionen.

Från VJHFs sida tycker vi inte att vi kan leva med denna osäkerhet utan vi har skrivit en skrivelse till Västerbotten där vi erbjuder vår hjälp så att serien blir publik igen så att vi kan lägga ut den på hemsidan och lagen kan få information och kan planera resor och annat.
Västerbotten fortsätter att administrera denna serie vi hjälper bara till så att våra föreningar får en optimal information om serien. Övriga serier ansvarar vi för och frågor och synpunkter om dessa besvarar vi.

 

Vi har haft styrelsemöte

I onsdags hade förbundet styrelse sitt oktobermöte och det hölls på Handbollens kansli i Härnösand. Mycket EMP handlade om, se ovan, mycket utbildningsfrågor diskuterade vi, planering pågår för våra länslag som ska spela Sverigecupen i november. Även domarfrågor kom upp och i helgen har vi genomfört en domarutbildning i Sundsvall där cirka 15 domare fick sin uppgraderingsutbildning.
Vi vet att det inte kommer att räcka med dessa domare för alla våra ungdomsserier och här kommer vi att ha en diskussion med våra föreningar hur vi ska komma till rätta med bristen på domare.

Nästa styrelsemöte är planerat till den 15 november och då kommer vi att genomföra mötet i Sundsvall.

Hur gick det för Brännan i P16 i USM?

Spånga, Eskil och Skånela var motståndet för Brännans P16-killar som på hemmaplan skulle försöka att ta sig direkt till steg 3. Tyvärr blev motståndet övermäktigt och tyvärr blev det tre förluster men laget får en ny chans i steg 2.
Nu fortsätter USM med Flickor 16 och ett lag har vi i farten och det är Härnösands HK. Stommen i laget består av det lag som gick till finalsteget för B-flickor förra säsongen och där lyckades man komma på fjärde plats.
Hur ska det gå i år, blir det ett nytt finalsteg? HHK börjar på hemmaplan och möter där följande lag: Bolton, Boden och Årsta. I nästa veckas brev rapporterar vi hur det har gått.


Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

 • 14-15 oktober, U-SM steg1 för flickor 16, från distriktet deltar lag från Härnösands HK.

 • 18 oktober, sekretariatsutbildning uppgradering för dem som ska lära sig EMP i Sollefteå (Observera preliminärt datum).

 • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

 • 15 november, nästa styrelsemöte för VJHF: s styrelse.

 • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

 • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

 • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

Uppdaterad: 2017-10-08 20:15
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se