Hoppa till sidans innehåll

Vecka 43 2017

2017-10-22 17:19

Glöm ej matchvärdar

Förbundet vill bara påminna alla föreningar om att vid varje match som vi har i våra ungdomsserier så ska det finnas en matchvärd som har specifika arbetsuppgifter.

Matchvärdsvästar skickades ut förra året men är det någon förening som saknar dem får ni höra av er till förbundet.
Ibland får vi frågor om vilka arbetsuppgifter en matchvärd har och det finns en manual framtagen över matchvärdens uppgifter och den skickades ut förra hösten både digitalt och i pappersform. Om någon saknar den så finns den på vår hemsida under dokumentbank.
Det är också viktigt att föreningarnas styrelser informerar alla ungdomslag om vikten att ha matchvärdar vid varje ungdomsmatch.

Vi kommer att starta grundutbildning för nya sekretariatspersoner

Förbundet är nu i det närmaste färdig med uppgraderingsutbildningar för dem som sitter i sekretariatet. Vi har fått många förfrågningar angående grundutbildningar och det ärpå gång inom nära framtid.
Förfrågningar har kommit från Härnösand, Ramvik, Sollefteå och Sundsvall. Här kommer vi att planera dessa utbildningar den närmaste tiden och kontakta gärna undertecknad så planerar vi in datum. Grundutbildningen är en utbildning på 7-8 timmar och är uppdelade på två vardagskvällar eller en helgdag. Man måste gå hela utbildningen för att bli godkänd.

Steg 1 i USM är klart

Sex helger i rad har det spelats USM i Härnösand då lagen från Brännans. HF och Härnösands HK haft arrangemang på hemmaplan i alla åldersgrupper.
Denna helg har det varit pojkar 14 som varit i farten och vi har haft två lag från distriktet. Sollefteå åkte till Täby och mötte Täby och Uppsala. Tyvärr blev det två förluster, men laget får en ny chans i steg 2.
Brännans var naturligtvis på hemmaplan och med tre raka vinster gick laget direkt till steg 3 och det är mycket glädjande. Gruppen bestod av lag från Eskilstuna GUIF, Cliff och Westermalm (båda från Stockholm).
Det visade sig dock att Westermalm hade två överåriga spelare födda 2002 samt en spelare född 2005 i laget. Det är inte tillåtet med överåriga spelare i USM och spelare som är yngre än 13-14 år får ej delta.
Laget kommer nu att diskvalificeras men det påverkar inte tabellen eftersom Westermalm förlorade alla matcher.

Nu gör USM uppehåll två veckor och återkommer 11-12 november med steg 2 för flickor 14 och för pojkar 18.
I flickor 14 har vi ett lag från distriktet och det är från Sollefteå och i pojkar 18 har vi laget från Brännan som spelar på hemmaplan även i steg 2. Mer information kommer om vilka lag som står för motståndet för Sollefteå och Brännan.

Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

  • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

  • 11-12 november, U-SM steg 2 för pojkar 18, från distriktet deltar lag från Brännans HF.

  • 11-12 november, U-SM steg2 för flickor 14, från distriktet deltar lag från Sollefteå HK.

  • 15 november, nästa styrelsemöte för VJHF: s styrelse.

  • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

  • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

  • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

 

 

Uppdaterad: 2017-10-22 17:24
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se