Hoppa till sidans innehåll

Vecka 44 2017

2017-10-30 09:33

Föreningsträffar på gång

Idag söndag har VJHF skickat ut en inbjudan där vi inom förbundet vill komma och besöka er. Ett första besök är redan inbokat då vi besöker Härnösands HK den 22 november.
Nu hoppas vi att övriga föreningar hör av er till oss och vi ser fram till att få träffa er. Ta kontakt med undertecknad då ni har bestämt datum.

Vi har haft domarutbildning

Den 8 oktober genomförde förbundet en distriktsdomarutbildning i Sundsvall så att vi kan säkra domare till alla matcher i våra ungdomsserier. Grunden är att domarna själva ska betala sin utbildning men eftersom merparten av våra domare är unga och fortfarande går i skolan så hade vi inte haft några som kunde tänka sig att gå utbildningen.
Tidigare har vi haft varianter där de föreningar som domaren tillhört har betalat utbildningen (många av våra domare är fortfarande aktiva spelare). Vi inser att detta är lite orättvist då en del föreningar är duktiga på att leverera domare medan andra föreningar inte har haft någon som gått domarutbildning och dessa föreningar har inte behövt ha några kostnader för utbildning av domare.
Nu provar vi ett nytt sätt och det är att vi tar betalt av alla distriktets föreningar eftersom alla behöver domare för att kunna genomföra sina sammandrag. Eftersom förbundet inte har haft någon egen utbildare på förarsidan varken denna säsong eller förra säsongen så har vi fått köpa in en instruktör från Dala/Gävleborg som har genomfört utbildningen men det har gjort att våra kostnader för utbildningen är mycket större än om vi skulle ha en egen instruktör. Inför nästa säsong kommer vi att ha en egen instruktör och då kommer våra kostnader att minska. Förbundet föreslår därför att vi fördelar kostnaderna för domarutbildningen till alla föreningar och föreslår att varje förening faktureras 1200 kronor för hela domarutbildningen. Det finns två föreningar som har väldigt få ungdomslag och därigenom få sammandrag och det är IFK Strömsund och Ramviks IF som vi föreslår få betala endast 700 kronor för utbildningen.
Observera att denna kostnad 1200 respektive 700 kronor är totalkostnaden för alla tolv domare vi nu har utbildat. Vi skickar ut detta förslag till er ute i föreningarna och har ni något att erinra om detta ber vi att ni tar kontakt med förbundet senast på onsdag den 1 november. Hör vi inget ifrån er så kommer vi att skicka ut fakturorna i slutet av vecka 44.

Vidare till steg 3

Ni trodde att det inte skulle bli något USM i detta veckobrev men i förra veckans brev glömde vi berätta vilka lag från distriktet som har gått direkt till steg 3 och det är Brännans P14-lag, Härnösands HK: s F14-lag samt F16-laget från samma förening.
Övriga lag som deltagit från vårt distrikt spelar steg 2 och hur det går för dessa lag får ni naturligtvis läsa om i kommande veckobrev.

Snart dags för Sverigecupen

Tidigt på morgonen den 10 november åker 30 förväntansfulla ungdomar födda 2002 med buss till Nyköping för att spela årets upplaga av Sverigecupen, alltså den cup som avgörs varje år för ungdomar som är 15 år.
I tre dagar ska våra tjejer och killar som är uttagna till lagen spela matcher. Vi från förbundet brukar vara på plats då Sverigecupen och detta år är förbundet representerade av Magnus Lorentzen (tillika busschaufför) samt undertecknad.

Kommande grundutbildningar för sekretariatspersoner

Vi startar nu upp grundutbildningar för nya personer som ska lära sig sekretariatssysslorna. Vi startar upp i Härnösand den 6 november med del 1 och läs i vårt kalendarium när vi har dessa utbildningar.
Observera att utbildningen består av två delar och man måste gå både del 1 och 2 för att bli godkänd.
Vi kommer att planera vidare och har preliminära datum för en utbildning i Kramfors under november och sedan ska vi planera in utbildningar i Sollefteå och Sundsvall.
Observera att man får välja ort om det passar för någon. Om man vill delta på utbildningen i Härnösand som startar den 6 november kan man anmäla sig till undertecknad senast 3 november. Vill man hellre delta i Kramfors kan man anmäla sig till undertecknad senast den 14 november. Observera att datumen i Kramfors ännu är preliminära.

SDF-konferens i november

Västernorrlands Idrottsförbund (VIF)och SISU/Idrottsutbildarna har bjudit in specialidrottsförbund (SDF) till en konferens på Hallstaberget den 17-18 november som kommer att handla om den gemensamma vision som idrotten har enats om Strategi 2025. Från vårt förbund deltar Ove Byström och undertecknad.Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

 • 6 november, sekretariatsutbildning grund del 1 i Härnösand, Handbollens kansli klockan 18,30.

 • 9 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Härnösand, Handbollens kansli klockan 18,30 (alternativt datum).

 • 10-12 november, Sverigecupen för länslag födda 2002 i Nyköping.

 • 11-12 november, U-SM steg 2 för pojkar 18, från distriktet deltar lag från Brännans HF.

 • 11-12 november, U-SM steg 2 för flickor 14, från distriktet deltar lag från Sollefteå HK.

 • 13 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Härnösand, Handbollens kansli klockan 18,30 (alternativt datum).

 • 15 november, nästa möte för VJHF: s styrelse.

 • 16 november, sekretariatsutbildning grund del 1 i Kramfors, (preliminärt datum).

 • 17-18 november, konferens på Hallstaberget om Framtidens idrott, VIF och SISU/Idrottsutbildarna bjuder in och VUHF deltar.

 • 22 november, förbundet har föreningsträff med Härnösands HK.

 • 23 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Kramfors, (preliminärt datum).

 • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

 • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

 • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

 

Uppdaterad: 2017-10-30 09:38
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se