Hoppa till sidans innehåll

Vecka 47 2017

2017-11-26 18:50

Rapport från styrelsemöte

I onsdags hade förbundets styrelse åter igen möte och denna gång i Sundsvall hemma hos Kerstin Andersson och hela styrelsen var en på plats. Här kommer en kort genomgång över de beslut som vi tog:

 • Vi kommer att genomföra en tävlingskonferens i början av februari där vi bjuder in tränare från alla våra föreningar för att diskutera framtiden för våra ungdomsserier, inbjudan kommer.

 • Vi planerar att ta fram projekt för att öka medlemsantalet där föreningar kan söka medel från förbundet, mer information kommer.

 • Vi kommer att genomföra den uppskjutna basutbildningen efter nyår och nytt datum är13-14 januari. Det är inte bestämt var utbildningen ska genomföras.

 • Förbundet har gått med i ett Samsyn-projekt med andra SDF där man kan diskutera gemensamma frågor och planera för när till exempel länslag har läger så att det inte kolliderar.

 • Rapport från Sverigecupen genomgicks.

 • Vi gjorde även en genomgång av ekonomin.

Nästa styrelsemöte är planerat till Luciadagen den 13 december och vi är då i Härnösand.

 

Glöm inte att kontakta förbundet angående föreningsträff

I veckan kommer delar av förbundets styrelse träffa styrelsen i Härnösands HK i den första av träffar vi genomför i distriktets föreningar. IFK Strömsund har också hört av sig och vi planerar in ett möte där. Från övriga föreningar har vi inte fått någon återkoppling och vi undrar var ni är? Det skulle vara bra om ni hörde av er så fort som möjligt så att vi kan planera vår verksamhet.USM steg 2

Denna helg har F18 flickorna från Härnösands HK spelat steg 2 och de gjorde dom i Falun där de mötte lag från Lindesberg, Huddinge, Alfta och naturligtvis hemmaföreningen.
En förlust och en vinst på lördagen gav tjejerna från Härnösand ett någorlunda bra läge inför eftersom det såg ut som det var huvudmotståndarna om gruppsegern som dom mötte på lördagen och motståndet såg enklare inför söndagen och det blev vinst i första matchen och ett mycket bra utgångsläge inför sista matchen som man vann betryggande.
Nu var det tre lag på sex poäng och först och främst är det inbördes möten som räknas men eftersom Huddinge vunnit mot Lindesberg och förlorat mot Härnösand och Lindesberg förlorat mot Huddinge men vunnit mot Härnösand så blev det målskillnad som fick avgöra och Huddinge hade +33 och blev gruppsegrare Härnösand +15 blev tvåa och Lindesberg +10 som då har spelat klart medan Härnösand är alltså gick vidare till steg 3 och det är roligt att det blev ett lag till som kvalificerade sig till steg tre.

Nu fortsätter USM kommande helg med pojkar 16 och där har vi Brännans killar som också åker till Dalarna men då till Ludvika. Där tävlar sex lag i två trelagsgrupper som gör upp om första och andra plats i respektive grupp. I Brännans grupp spelar Huddinge och Vassunda och i den andra gruppen spelar Ludvika, Uppsala och Brukspöjkera. Efter gruppspelet så blir det match mellan ettan i grupp 1 och tvåan i grupp 2 och tvärtom i den andra matchen. Två platser står på spel till steg 3 för de lag som vinner ovanstående matcher. Hur det går, läs om det i nästa veckas brev.

 

Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

 • 22 november, förbundet har föreningsträff med Härnösands HK.

 • 23 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Kramfors, Kramforsalliansens kansli Krongatan 1 klockan 18,00.

 • 27 november, sekretariatsutbildning grund del 1 i Sundsvall Nordichallen, klockan 18,00.

 • 29 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Sundsvall, Nordichallen klockan 18,00.

 • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

 • 13-14 januari, basutbildningen Framtidens handbollsspelare, utbildningsform ej bestämt.

 • 13 december, nästa möte för VJHF: s styrelse i Härnösand.

 • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

 • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

Uppdaterad: 2017-11-26 18:53
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se