Hoppa till sidans innehåll

Vecka 48 2017

2017-11-26 18:53

Nu börjar VM

Nu startar VM för våra damer och turneringen spelas i Tyskland och premiärdagen är på fredag den 1/12. Sverige är naturligtvis med i VM och laget spelar i grupp B och har följande motståndare: Norge, Tjeckien, Argentina, Polen och Ungern. I gruppspelet så spelar Sverige enligt följande:

2/12 Polen

3/12 Ungern

5/12 Tjeckien

7/12 Argentina

8/12 Norge

Ettan till fyran i gruppen går till åttondelsfinal och dessa spelas 10-11 dec

Kvartsfinalerna spelas 12 dec och semifinalerna spelas den 15 dec och finalen och bronsmatchen spelas en vecka före julafton alltså söndag den 17 dec. Ska vi hoppas på att vårt damlandslag står på planen söndagen den 17.

Naturligtvis kommer veckobrevet att rapportera hur det går i VM.

Nu står mästerskapen som spön i backen eftersom herrlandslaget spelar EM under januari.

 

Glöm inte att kontakta förbundet angående föreningsträff

I veckan kommer delar av förbundets styrelse träffa styrelsen i Härnösands HK i den första av träffar vi genomför i distriktets föreningar. IFK Strömsund har också hört av sig och vi planerar in ett möte där. Från övriga föreningar har vi inte fått någon återkoppling och vi undrar var ni är? Det skulle vara bra om ni hörde av er så fort som möjligt så att vi kan planera vår verksamhet.Hur gick det för Brännans P16-lag?

Denna helg så har P16-lagen spelat steg 2 i USM och från distriktet har vi ett lag som har spelat och det är Brännans killar som fick åk till Ludvika och där var det sex lag som gjorde upp om två åtråvärda platser i steg 3. Eftersom det var sex lag så var det uppdelat i två grupper som spelades under lördagen och söndag förmiddag och det gick bra för killarna från Härnösand i gruppspelet, det blev två vinster och gruppseger, Vassunda besegrades under lördagen och Huddinge på söndagen. De två bästa lagen gör upp under söndagseftermiddagen om vilka två lag som går till steg 3 då ettan i grupp ett möter tvåan i grupp två och Brännan som blev gruppsegrare i grupp två möter tvåan i grupp ett och det är Brukspöjkera (från Deje i Värmland) som stod för motståndet. I starten av matchen så fick laget från Deje en smakstart med en tvåmålsledning men Brännan kom ikapp och gick förbi och ledde komfortabelt hela matchen och segersiffrorna skrevs till 27-21 till Brännans fördel och då har vi fått ett ännu ett lag till steg 3 i USM. Det går bra för våra lag från distriktet.

Nästa helg har vi inget lag från vårt distrikt då F16-flickor spelar, i denna serie hade vi lag från Härnösands HK och detta lag gick ju vidare direkt till steg 3 efter att ha blivit grupptvåa i steg 1.

Göteborg tog dubbelt i Sverigecupen

För två veckor sedan redovisade vi hur det hade gått för våra länslag i Sverigecupen. Vi redovisade då också att Göteborg tog hem cupen på flicksidan. På pojksidan hade inte finalen redovisats då veckobrevet skickades ut men det reparerar vi nu och kan meddela att även på pojksidan blev det Göteborg som vann så dubbelt Göteborg i båda finalerna. På både pojk- och flicksidan så var det Skåne som stod för motståndet.

Efter Sverigecupen har det varit uttagning av spelare till riksläger 1 som är det första lägret för blivande landslaget med spelare födda 2002. Från vårt distrikt kom två spelare med till rikslägret och det är Emma Wessling och Elvira Björkman båda spelare i Härnösands HK. Förbundet gratulerar de båda spelarna.Håll koll på vår hemsida.

Besök den gärna och du hittar den via denna länk: >>www.svenskhandboll.se/VasternorrlandsochJamtlandsLansHandbollforbund

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 

  • 27 november, sekretariatsutbildning grund del 1 i Sundsvall Nordichallen, klockan 18,00.

  • 29 november, sekretariatsutbildning grund del 2 i Sundsvall, Nordichallen klockan 18,00.

  • 1-17 december, VM för damer, spelas i Tyskland.

  • 13-14 januari, basutbildningen Framtidens handbollsspelare, utbildningsform ej bestämt.

  • 13 december, nästa möte för VJHF: s styrelse i Härnösand.

  • 12-28 januari 2018, EM för herrar spelas i Kroatien.

  • 14-15 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

 

 

Uppdaterad: 2017-11-26 18:56
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 0611-23166
E-post: vjhf@home.se