Hoppa till sidans innehåll

Vecka 7 2019

2019-02-10 20:56

Dags för TS2

Svenska Handbollförbundet (SHF) har under den gångna veckan skickat ut en inbjudan till en TS2-utbildning som förbundet arrangerar tillsammans med Upplands handbollförbund. Detta är en pilotutbildning där nätbaserat lärande kommer att användas och i jämförelse med en konventionell TS2-utbildning innebär det färre fysiska träffar. Detta betyder att halva kurstiden kommer att ske på hemmaplan men det blir två fysiska träffar. Kursen startar fredag den 17 maj och då blir det en fysisk träff 17 - 19 maj. Den andra träffen är fredag 23 augusti till söndagen 25 augusti och kurslokal är Vikingahallen i Märsta och boende på Arlanda hotellby. Behörighetskrav för att gå TS2 är genomgången TS1-utbildning eller genomförd förkunskapstest för TS2 med godkänt resultat. Utbildningen kostar 7700 och då ingår boende och mat samt kursmaterial dock ej resekostnader. Sista anmälningsdag för utbildningen är 1 april. Behöver du med upplysningar kontakta Lennart Söderström eller Irene Ek på SHF, kontaktuppgifter finns på deras hemsida.

 

Vilka får Brännans P14-killar möta i steg 4?

Som veckobrevet tidigare har meddelat så togs sig Brännans P14-killar sig vidare till steg 4 i USM och nu är lottningen gjord och killarna från Härnösand får åka till Stockholm och det är HK Silwing/Troja som arrangerar och de två övriga lag som ska slåss om en finalplats är Sävehof och Åhus. Det är en tuff grupp detta men allt kan hända i handboll. Det är bara ettan i gruppen som går till finalsteget och övriga lag har spelat färdigt i USM för denna säsong. Steg 4 för P14 spelas 30 -31 mars och naturligtvis bevakar veckobrevet detta då vi kommer fram i tiden.

 

Kvaltider och slutspel

Under mars från den 21 kommer kvalspel samt slutspelsmatcher att spelas för de seniorlag som deltar i alla serier i landet. Seniorserierna ska vara slutspelade helgen 16 – 17 mars och vi bevakar och informerar hur det går för våra lag från distriktet. Blir någon uppflyttad eller nedflyttad ska något lag kvalspela? Läs om detta i kommande veckobrev.

 

Nu även på Facebook

Nu finns förbundet även på Facebook och vi har lagt en länk på vår hemsida så att du lätt kan komma till Facebook-sidan. Sidan har just sjösatts och håller på att utvecklas och alla ni i distriktet kan bidra med materiel till vår sida och vi ser gärna att ni skickar bilder på vår handbollsverksamhet så kan vi publicera dessa. Ju mer vi syns utåt så ökar intresset för vår sport.

 

Kalendarium

Följande datum kan vara intressanta för framtiden:

 • 12 februari, SHF: s utvärdering av NIU-gymnasiet i Härnösand.

 • 13 februari, VJHF: s styrelse har sitt nästa möte i Härnösand.

 • 25 februari, sista dag för att redovisa LOK-stödet för höstens deltagar-tillfällen.

 • 16 mars, Svenska Handbollförbundets ordförandekonferens i Stockholm.

 • 1 april, sista anmälningsdag till TS2-utbildning i Märsta.

 • 6 april, Handboll Norrkonferens i Umeå.

 • 27-28 april, SHF: s tävlingskonferens i Skövde.

 • 3 - 5 maj, USM-finaler i Uppsala.

 • 25 maj, VJHF: s årsmöte (preliminärt datum).

 • 25 maj, VJHF: s verksamhetskonferens (preliminärt datum).

 • 9-26 januari 2019, EM för herrar spelas i Sverige, Norge och Österrike.

Uppdaterad: 2019-02-10 20:57
Skribent: Anders Högström

Fler nyheter

 
Västernorrlands-Jämtlands Handbollförbund
Härnösands HK, Skeppar Karls gränd 11
871 32 Härnösand
Telefon: 061123166
E-post: vjhf@home.se