Hoppa till sidans innehåll
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    23255 False
    Huvudsponsor
    8167 False
     Huvudsponsor
     5982 False
      Huvudsponsor

      Riksläger

      Lägerverksamhet
      Svenska Handbollförbundet (SHF) genomför Riksläger för att rekrytera och utbilda spelare till kommande elit- och landslagsverksamhet. Rikslägren, sammanlagt fyra stycken, ingår som ett led i utbildningsstegen i SHF:s spelarutbildning mot junior- och ungdomslandslagsverksamheten.

      Lägren arrangeras varje år under fyra dagar i mars/april och fyra dagar i juli/augusti. På vårlägret deltar 180 spelare och på sommarlägret 130 stycken. Spelarna som blir uttagna till sitt första Riksläger fyller samma år 16 år.

      År 1 i april (det år spelaren fyller 16 år) Riksläger 1 med 60 deltagare/kön

      År 1 i augusti Riksläger 2 med 60 deltagare/kön

      År 2 i april Riksläger 3 med 25 deltagare/kön

      År 2 i augusti Riksläger 4 med 25 deltagare/kön

      Samtliga läger genomförs under de kommande tre åren, med start 2017, i Halmstad.

      Kallelse till lägren presenteras endast på denna hemsida. Med andra ord kommer inga personliga kallelser att skickas ut. 


      Rekrytering av spelare

      Rekryteringen av spelare till Rikslägren sker, inte bara - men till stor del, i samband med SverigeCupen - en distriktslagtävling för flickor och pojkar som fyllt/fyller 16 år. Rekryterarna, junior- och ungdomslandslagens förbundskaptener och scouter, tittar framförallt på spelarnas: 

      Det här vill förbundskaptenerna och spanarna se av spelarna: 
      - Gör ditt bästa
      - Hemspringet är mycket viktigt
      - Spelförståelse
      - Bra individuell teknik i försvar- och anfallsspelet utifrån Tränarskolan
      - Målvakter som är skolade i rätt teknik utifrån Tränarskolan

      SHF informerar respektive distrikt/lag om vilka spelare som har blivit uttagna till Riksläger 1. Därefter kan respektive distrikt/lag lämna in synpunkter på uttagna eller ej uttagna spelare till Riksläger 1. Det är slutligen respektive förbundskapten som tar ut spelare till Riksläger.

      Flera distriktsförbund genomför läger för de spelare som inte blir uttagna till Svenska Handbollförbundets Riksläger. Finns det föreningar och/eller distriktsförbund som har spelare som man tycker ska vara aktuella för lägerverksamheten, kontakta respektive förbundskapten.

      Angående spelaruttagningarna till lägren kontakta respektive förbundskapten.


      F02-03 Patrik Svarvén
      P02-03 Tomas Axnér


      Uttagningar till Riksläger och landslag

      Distriktslägren syftar till att inspirera och utbilda utifrån handbollens Spelarutbildning. Distriktslägerträffarna fungerar även som underlag för kommande rekrytering till SHF:s första Riksläger och Regionsläger. SHFs Spelarutbildning rekommenderar åtta träffar per distrikt med fri anmälan. Därefter spelas Sverige Cupen i november. En förhoppning från Svenska Handbollförbundet är att varje distrikt väljer att delta med så många lag som möjligt. Vi vill att Sverige Cupen ska vara en festlighet för hela Sverige och för så många som möjligt!

      Utifrån distriktens anteckningar oh utifrån de observationer och samtal som förs under Sverige Cupen rekommenderas spelare till Riksläger och Regionsläger. I denna process får distrikten möjlighet att tycka till, utifrån samråd med aktuella klubbar om de spelare som erbjuds en plats vid respektive läger.  Vi i Spelarutbildningskommitteen arbetar för att distriktsläger ska inspirera och utbilda spelare. Även Riksläger bygger på att inspirera och utbilda spelare.

      Från Riksläger 1 i april och till uttagning till Riksläger 2 för ansvarig förbundskapten och förbundsinstruktörer kopplade till SHF:s spelarutbildning samtal med exempelvis tränare och föreningar.

       Mellan Riksläger 2 och 3 sker en utvecklad dialog som ovan med tillägget att spelare även ses i USM, övriga turneringar och på läger, samt att SHF blir uppdaterade via RIG och NIU handbollsgymnasium kring de spelare som studerar där.


      Ge inte upp!

      Drömmer du om att spela i landslaget men blev inte uttagen till Rikslägret? Ge inte upp - kämpa på med din träning! Alla spelare utvecklas olika och i olika takt och många spelare som inte kallas till Riksläger kommer ändå in senare i SHF:s landslagsverksamhet. Landslagsspelare som Filippa Idéhn, Linnea Torstenson, Tobias Karlsson och Niklas Ekberg var inte med på ett enda Riksläger. Niklas spelade i juniorlandslaget medan övriga senare i sina karriärer fick dra på sig landslagströjan.

      Uppdaterad: 2019-04-03 15:40
      Skribent: Conny Jädersten

      Nyheter

      Kungörelse

      2019-04-25

      Småland-Blekinge Handbollförbund håller årsmöte…

      Påminnelse: Temakonferens och förbundsmöte 2019

      2019-04-23

      Svenska Handbollförbundets temakonferens och…

      Riksläger genomfört i Halmstad

      2019-04-16

      Under fyra dagar har pojkar och flickor 03 och…

      Trim-SM spelas i maj, anmäl laget senast 29 april

      2019-04-15

      Den 17-18 maj i Helsingborg Arena och Idrottens…

      Spela för USA

      2019-04-15

      USA bygger landslag för framtiden och söker nu…

      Läs mer


      Lägerdatum 2019>>

      Planering för F02-03>>

      Planering för P02-03>>

      Riksläger 1 och 3 den 13-16 april 2019

       
      Svenska Handbollförbundet
      Box 11016
      100 61 Stockholm
      Telefon: 086996000