Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Dubbelt guld till Göteborg Beach Handball Club när beach-sm avgjordes

       2018-06-18 15:46

       16-17 juni avgjordes beach-SM i Ulrucehamn, där det blev dubbelvinst för Göteborg Beach Handball Club på dam- och herrsidan.

       Varmt och sol eller regn och vind, spelar ingen roll när det kommer till Beach-SM. Två dagar i Ulricehamn där 21 lag deltagit, ett hundratal matcher har spelats och där alla gett allt oavsett förutsättningarna. För en del var det första gången som man spelade, för andra fanns mer rutin. Men alla som var där fick uppleva en härlig atmosfär med ett fartfyllt och tekniskt spel.   

       På plats hade KFUM Ulricehamn förvandlat om Sturebadet till en festivalplats. Musiken pumpades ut från det centrala speakertornet, de två planerna låg fint placerade vid vattnet och på lördagen var vädret på topp. Bättre förutsättningar kan inte ges för ett lyckat arrangemang.  

       Matcherna startade klockan 09:00 på lördagsmorgonen och först ut i sanden var damerna som representerades genom Skara HF mot Örgryte HS på centercourten och KFUM Ulricehamn mot Stockholm BHC på plan B. Alla lagen bjöd på ett härligt och stämningsfullt spel. Domarna lockades med och visade på en del fina dancemoves och även en och annan specialare till måltecken, när spelarna sköt in en 2 poängare. Dagen fortsatte i ett härligt tempo och de 1000-talet åskådare som tog sig ner till Sturebadet fick njuta av den härliga stämningen som beachhandbollen inbjuder till. Detta kryddat med en hög servicenivå från alla de funktionärer som KFUM Ulricehamn ställt upp med gjorde att dag ett på årets Beach-SM, inte kan beskrivas med annat än succé 

       Stämningen inför dag 2 var på topp, detta trotts en hel del regn. Det var dags för slutspel och matcherna betydde nu vinna eller försvinna för alla lagen. Även denna dag var damerna ut först, tätt följda av herrarnas kvartsfinaler. Regnet ville inte riktigt sluta och vi alla trodde nog att det även skulle regna under finalerna. Men vädergudarna bestämde annat, efter en hel dag med 30-talet matcher spelade så var de dags för finalerna och äntligen sken solen. 

       Först ut var herrfinalen, där finallagen precis som förra året var Kävlinge HK mot Göteborg BHC. Vem skulle ta förstaplatsen i år? Förra året vann Kävlinge HK efter en Shoot-outBåda lagen startar starkt bakåt och då framförallt genom målvakterna. Lagen följs sedan åt under hela setet men mot slutet får Göteborg BHC igång ett fint samarbete med M6:an och kan plocka några snabba 2 poängare genom så kallade ”inflights” i dagligt språk kallade ”japanare”. Set 1 vanns alltså av Göteborg BHC hur skulle nu andra setet sluta? Göteborg går in med ett starkt självförtroende och försätter sitt fina spel både bakåt och framåt, detta gör att de plockar åt sig en betryggande ledning som Kävlinge aldrig kan ta igen. Avgörande i denna match var att Göteborg var något större fysiskt vilket gjorde att de mer tekniska Kävlinge fick svårt att få till rena skott framåt. Vi säger stort grattis till Göteborg BHC som blev årets vinnare i Beach-SM 2018.  

       Vidare till damfinalen, där det rutinerade Skara HF skulle ta sig an det unga Göteborg BHC (Ska dock tilläggas att detta är ett rutinerat lag i beachsammanhang). Matchen startar bra ifrån båda lagen, vi får se en hel del fina tekniska mål. Men även fina räddningar där Skaras målvakt Louise Neidenström räddar med både kropp och knopp. Båda lagen följs åt ända fram till slutet av det första setet, där Göteborgs Tuva Lundén kommer igång och snurrar in 2 poängare på rad efter varandra. Första set vinns alltså utav Göteborg. I andra set var det Skara som tog tag i taktpinnen och Göteborg kunde inte riktigt få in bollen i mål, vinnare andra set Skara. Matchen går alltså till shoot-out, och nu är det mycket nerver. Med en miss av skara i deras första omgång kunde Göteborg koppla greppet, denna chans förvaltade man väl och nerverna höll hela vägen fram. Göteborg BHC kunde koras som vinnare efter en otroligt spännande och jämn match. 

       Efter två dagar kan vi alltså se att de blev dubbelt guld till Göteborgs BHC och vi säger stort grattis till klubben, ledarna och spelarna som på många sätt lyfter fram denna sport genom sitt engagemang.  

       Vi passar här också på att tacka alla inblandade från spelare, domare till ledare och publik. Samt ett extra stort tack till Henrik Lindgren och KFUM Ulricehamn. För ett fantastiskt arbete och engagemang. Vi ses nästa år! 

        

        

       Uppdaterad: 2018-07-05 16:28
       Skribent: Svenska Handbollförbundet

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information