Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       Påminnelse: Anmälan till SM i beachhandboll 2019

       2019-05-22 11:19

       Välkommen att anmäla ditt lag till SM i beachhandboll 2019. SM spelas för U19 och seniorer den 14–16 juni vid Åsundens strand i Ulricehamn. Turneringen arrangeras av Svenska Handbollförbundet i samarbete med KFUM Ulricehamn. Sista anmälningsdag är 24 maj.


       När: 14-16 juni 2019.

       Var: Sturebadet/Ulricaparken vid Åsundens strand, Ulricehamn.

       Klasser/grenar: SM i beachhandboll för U19 och seniorer.

       Speldagar: 14-15 juni för U19, 15-16 juni för seniorer.

       Sista anmälningsdag: 24/5 2019

       Till anmälan >>

        

       Inbjudan till SM i beachhandboll
       Svenska Handbollförbundet bjuder tillsammans med KFUM Ulricehamn in till den 15:e upplagan av de officiella SM tävlingarna i beachhandboll den 14:e-16:e juni 2019. Tre dagar fyllda av show, publikfriande spel, fair play, feststämning och en fantastisk beachhandboll på ett samlat tävlingsområde i Ulricehamn. 

       Parallellt med SM i beachhandboll arrangerar Ulricehamn en rad olika aktiviteter som musikuppträdanden hoppborgar och prova-på verksamhet, där det även kommer att arrangeras after beach på lördagen för de deltagande lagen. 

       Spel- och aktivitetsområdet ligger vackert beläget vid sjön Åsunden på gångavstånd till stadskärnan och olika logimöjligheter.  

       Stark utveckling
       Beachhandbollen är på stark frammarsch i Sverige. Nya föreningar bildas och det byggs kontinuerligt nya beachhandbollanläggningar runt om i landet. Sverige har också ett mycket starkt landslag (herrar), som i somras (2018) blev 4:a i Sveriges första deltagande i VM.

       Svenska Mästarna till Champions Cup
       Vinnarna i SM:s seniorklasser äger rätten att anmäla sig till och representera Sverige i Champions Cup som spelas hösten 2019 på Sicilien. Champions Cup är beachhandbollens motsvarighet till Champions League.

       Regerande Svenska Mästare
       Regerande Svenska Mästare i seniorklasserna från mästerskapen i Ulricehamn 2018 är Göteborgs BHC (dam) och Göteborg BHC (herr).

       Tävlingsklasser 2019
       Mästerskapet spelas i fyra olika tävlingsklasser. U19-klasserna, flickor och pojkar (spelare födda 2000-2003) spelar fredag-lördag den 14:e-15:e juni och seniorklasserna, damer och herrar (spelare födda 2001 och tidigare) lördag-söndag 15:e-16:e juni samt eventuellt under fredagskvällen den 14 juni.

       Anmälan
       Anmälan görs via Svenska Handbollförbundets anmälningsformulär senast den 24 maj och är bindande. Laget registreras dock inte förrän anmälningsavgiften är betald. Vid för högt deltagarantal i förhållande till tillgängliga spelplaner prioriteras lag som fullföljt sina åtaganden kring anmälningsavgiften och därefter rangordnas lagen efter datum på inskickat anmälningsformulär.

       Anmälningsavgiften är 1500:- kronor per lag och faktureras respektive förening. I avgiften ingår deltagande samt kostnad för domare och funktionärer.

       Urdragning efter den 15 maj innebär att anmälningsavgiften är förbrukad. Vid urdragning efter 24 maj tas även ut en extra administrationsavgift på 3000 kronor ut.

       Om arrangören tvingas ställa in SM:et, återbetalas anmälningsavgiften till respektive förening.

       Till anmälan >>

        

       Tävlingsinformation
       SM i beachhandboll spelas i enlighet med det internationella regelverket och laget ska ha kännedom om detta innan laget kommer till spel i turneringen. För att ha rätt att delta i SM i beachhandboll gäller följande: 

       • Laget skall vara kopplat till en aktiv förening med medlemskap i Svenska Handbollförbundet. 
       • Laget skall ha laglicens.
       • Alla spelare måste vara skrivna i den föreningen som de deltar, såsom beachhandbollsspelare. Observera möjligheten att en spelare kan representera en annan förening i beachhandbollen än vad spelaren gör i inomhushandbollen. Detta kan medföra att spelare måste göra övergångar för att kunna representera laget/föreningen.

       För att SM tävlingen skall gälla som ett officiellt SM krävs att minst åtta lag är anmälda och kommer till start i respektive klass.

       Tävlingsregler (utdrag ur IHF:s tävlingsreglemente)
       – Max tio (10) spelare per lag.
       – Laget ska ha tre (3) olika matchställ med tre (3) olika tröjfärger.
       – Speltid 2 x 10 minuter (+ eventuell Shoot Out).
       – Svenska Handbollförbundet står för matchbollar till alla matcher. Lagen har med sig egna uppvärmningsbollar.

       Spelprogram
       Spelprogrammet publiceras på Svenska Handbollförbundets hemsida.


       För mer information, kontakta:
       Tony Carlsson, Svenska Handbollförbundet, 070-750 31 71 eller tony.carlsson@handboll.rf.se >>

       Uppdaterad: 2019-06-11 11:10
       Skribent: Svensk handboll

       Fler nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information