Hoppa till sidans innehåll
 
Sök
Logga in
18931 True
  Huvudsponsor
  22545 True
   Huvudsponsor
   22014 False
    Huvudsponsor
    18334 False
     Huvudsponsor
     8167 False
      Huvudsponsor
      5982 False
       Huvudsponsor

       PUBLIKSPORTEN

       Handbollen är Publiksporten
       Ni som är engagerade i Sveriges alla handbollföreningar genomför under varje säsong en mängd olika arrangemang. Det är seniormatcher, ungdomsmatcher, cupspel, USM, Handbollfesti-val, beachhandboll och även andra aktiviteter. En matchdag i er hemmahall är en samlingspunkt. Hit kommer spelare, ledare, föräldrar och supportrar för att träffas, umgås och för att se på handboll. Vi ses på läktaren och hejar glatt på varandra. Vi köar i cafeterian för att köpa kaffe, hembakat och en korv. Vi hejar fram våra lag och glädje, hopp och förtvivlan är känslor som vi delar. Vi tillbringar ofta flera timmar i hallen till-sammans och skapar nya minnen och får vänner för livet.Handbollens signum är att vi har en stark prägel av fair play. Det är en tuff sport där alla ger och tar. Unikt och karakte-ristiskt för oss är när en spelare ligger på planen efter en smäll nästan alltid får en hjälpande hand av en motståndare. I första anfallet går spelarna på de olika positionerna fram och möter varandra i ett handslag. Handboll berör och engagerar. Med över 100 000 utövare utspridda över hela landet är handboll den tredje största lagidrotten. Vi är den mest jämställda idrotten med en jämn könsfördelning bland våra aktiva spelare. 

       Varför publiksporten?
       Det finns ett band mellan spelarna och publiken som är unikt för handbollen. Spelarna eldar på publiken – publiken lyfter spelarna på ett sätt man inte ser i andra sporter. Det handlar mer om att lyfta fram sitt eget lag än att bua eller skrika på motståndarna. En handbollsmatch kan resultatmässigt svänga oerhört. En ledning på tio mål kan snabbt förbytas i ett underläge. En handbollsmatch är inte slut förrän det är slut.Detta blandat med att handbollen har en fäbless för att det lyckas bli gastkramande i sista minuten gör att vi vill cementera handbollen som ”Publiksporten”.

       Så här blir din förening en del av publiksporten
       Hjälpmedel
       Vi tillhandahåller material som du som förening kan beställa via Arkitektkopia. Rollups, banderoller med mera. Neutrala eller med eget tilltryck av egen bild och klubblogga. Länk Arkitektkopia.Det kan sättas upp i hallen permanent eller i samband med arrangemang. Ni kan också hämta hem ett kit som kan användas i er egen kommunikation på hemsida, i sociala medier och så vidare. T-shirt kan beställas via NEH. Neutrala eller med tilltryck av egen logga.

       Vid match
       Samspelet med såväl publik som lagen och domarna på planen är grundplattan för Publiksporten. Engagemang, glädje och ge-menskap är nyckelord. Inom handbollen har vi ofta en speaker vid våra arrangemang. Detta gäller även många ungdomsmatcher. Ibland sköter speakern också musiken men inte sällan finns också en särskild DJ. Speaker och DJ är nyckelpersoner för att skapa stämning i hallen.En speaker som är välkomnande, generös, påläst och gärna rolig skapar en miljö som gör att folk trivs och återkommer. 

       Klicka här för att ladda ner Publiksportens material.

       Uppdaterad: 2018-10-12 10:36
       Skribent: 

       Nyheter

        
       Svenska Handbollförbundet
       Box 11016
       100 61 Stockholm
       Telefon: [saknas] Information
       E-post: [saknas] Information