Hoppa till sidans innehåll

Mjukhandboll riktlinger i DGHF

Handbollsfestivalerna vänder sig till barn från 6-7 år och upp till 9-10 år, där man spelar mjukhandboll på små planer, ca 3 timmar där man har gemensam uppvärmning, tränar tillsammans och varvar med matcher, man blandar spelare från olika klubbar eller kör med klubblag (beror på hur man anmäler sig, som lag eller spelare).

1 plan, ca 20 spelare

2 planer ca 40 spelare

3 planer ca 60 spelare

Minliga vänder till samma åldersgrupp, då spelar man bara matcher, ingen gemensam uppvärmning, på liten plan med mjuka bollar ska minihandboll, matchtid ca 10 – 15 min max, inte för lång tid mellan matcherna och man spelar minst 4 matcher, mixat, eller rena pojk och flicklag. Man anmäler lagen i den ålder man har flest spelare. Minst  5 spelare i varje lag, har man många spelare anmäler man fler lag. Typ BHK 1 och 2.

Klubbarn tar inte betalt för Miniliga eller festivaler, alltså ingen anmälningsavgift. Intäkter kan fås genom kioskförsäljning eller lotterier.

 

Fördelen med Handbollsfestivalerna är att man kan åka till en annan ort och spela även om man bara har 4 spelare eller mindre, barnen lär känna varandra och även ledarna på ett annat sätt. Därför tycker vi att vi ska erbjuda båda varianterna. Det är både ett tränings- och matchtillfälle och fungerar det i Stockholm så borde det fungera även här, det är samma form som man använder när man har distriktslagsträningar, då man också blandar spelare från olika klubbar och tränar och spelartillsammans.

 

År 2020 är det krav på föreningarna att ha utbildade ledare på barnnivå, baskurs och gärna Tränarskolan 1 för att få arrangera och delta på minilaga och festivaler.

Uppdaterad: 2019-08-10 12:44
Skribent: Knalin Boström

Nyheter

Inbjudningar till minihandboll

2019-10-10

Kom ihåg att skicka ut inbjudningar i god till…

Planering av Minihandbollen 2019-2020

2019-09-16

Nu har vi kört 2 planeringsträffar i distriktet…

Dags att planera mjukhandbollssäsongen!

2019-08-05

Nu börjar det dra ihop sig för…

Säsongens sista miniliga spelas i Ludvika

2019-03-11

Här kommer inbjudan från Ludvika Handbollsklubb…

Handbollsfestivaler i Edsbyn och Alfta

2019-02-12

Nu har det tillkommit 2 Handbollsfestivaler för…

Handbollsfestivaler

http://www.svenskhandboll.se/Handbollfestival/

Klicka på länken här ovan så får du mer info om konceptet handbollsfestival.

 
Dala-Gävleborgs HF
Lugnetvägen 1 B
791 31 Falun
Telefon: [saknas] Information