Hoppa till sidans innehåll

Redovisa lärgrupper, föreläsningar mm i IdrottOnline!

2019-12-13 13:40

Nu är det slutrapportering som gäller för årets lärgrupper, kurser och föreläsningar som klubbarna har gjort internt i samverkan med SISU. Sista dag är 31 december!

Varför ska ni rapportera utbildningar och utvecklingsarbetet i IdrottOnline?

Jo, statens stöd till idrottens baseras på olika kriterier bla antal utbildningstimmar, antal föreningar, unika deltagare mm. Genom att alla klubbar som har barn och ungdomsverksamhet redovisar Lokstöd och SISU verksamhet i IdrottOnline (som är idrottens gemensamma administrationsverktyg), så tas alla statistik och annan information ut från IOL.

Utbildningsapplikationen får man fram om man har rollen " utbildningsansvarig i förening", en del klubbar har valt att jobba i flera system, ex laget.se, svenskalag,se osv, det innebär att man måste ha inloggning i två system istället för ett.

I IdrottOnline gör man lokstödsansökan, söker idrottsmedel och rapporterar utbildning.

Tillbaka till frågan varför? De föreningar som arrangerar egna utbildningar i klubben ex ledarträffar, spelrutbildning, kost, idrottskador, osv kan få detta helt kostnadsfritt tack vare stödet från staten och RF, därför är det viktigt att redovisa. Jag känner få föreningar som inte vill ha stöd i form av gratis utbildning?

Med utvecklingsarbete menar vi allt ni gör i klubben för att utveckla er verksamhet, planera för sammandragoch matcher, olika aktiviteter osv. Då är lärgruppen den perfekta arbetsmetoden, dvs att man är minst 3 personer ( färre blir betungade och sårbart) som tillsammans träffas fysiskt eller via telefonen, Skype, Messenger, Teams, för att planera och utveckla utifrån uppsatta mål, exempelvis tävlingskommittén som har som mål att genomföra en Cup och då vill man ju göra en bra Cup så att lagen kommer tillbaka, utifrån den lärgruppen så kanske det bildas fler lärgrupper med fokus på utbildning, ex en grupp som träffas för att utbildas som funktionärer osv.

Mycket av det gör ni säkert redan men tänker inte på att det faktiskt är folkbildning och glömmer att rapportera det, för ”besväret” att rapportera kan SISU stå för kostnader som exempelvis om ni vill avsluta en lärgrupp med en utvärderingsträff och bjuda alla funktionärer på mat där ni tillsammans utvärderar ert arbete, vad har vi gjort bra, vad kan vi göra annorlunda till nästa Cup eller arrangemang? Osv

Ni kanske vill vara någon annanstans än i sporthallens lokaler, eller ni vill bjuda in föreläsare för att höja värdet av träffen?

Då kan SISU ta hela eller delar av kostnaden, därför lönar det sig att redovisa så mycket man kan.

Om ni vill ha hjälp med redovisningen så kontakta RF/SISU konsuleterna i ditt distikt, de hjälper gärna till.

Uppdaterad: 2019-12-13 14:03
Skribent: Knalin Boström

Fler nyheter

Websända seminarier

2020-06-22

Med start den 23 juni lanserar SHF en satsning…

Målvaktstränare se hit!

2020-06-16

Är du intresserad av att bli målvaktstränare så…

Planera för utbildningar i höst!

2020-04-07

I september är det dags för vår utbildningshelg…

TS1 avslutning på distans

2020-04-07

Pga Coronoviruset och rekommendationer från RF…

TS1 och TS2 kurser

2020-01-16

Vårt granndistrikt Värmland startar både TS1 och…

 
Dala-Gävleborgs HF
Lugnetvägen 1 B
791 31 Falun
Telefon: [saknas] Information