Hoppa till sidans innehåll

HALLANDSSEGER POJKAR I SVERIGE-CUPEN

2019-11-11 17:41

Guld till Halland i P15-finalen

Efter två rafflande semifinaler där Göteborg Vit vann över Skåne Gul och Halland vann över Västergötland blev det äntligen dags för final.

Efter 136 matcher och en hel del svett så Stockholm Svart & Skåne Gul i finalen. Halland tar ledningen i matchen genom Petter Hagström som Elias Hansson utökar strax därpå. Göteborgs första målskytt blev Rasmus Lenzi som förde Göteborg in i matchen. En annan signifikant spelare som presenterade sig tidigt i matchen var målvakten Lukas Ribberström. Lukas start bidrog till att Halland kunde hitta ett lugn i sitt spel och kunde straffa Göteborg i anfall. Göteborg började sakta ta sig in i matchen genom hårda satsningar, men med en Lukas som sista hinder var det svårt att få in bollarna i mål. Göteborg behövde hitta tillbaka till spelet och försvaret som har tagit dem såhär långt, ett bra och starkt försvar. Men fram till halvlek så var det fortfarande Halland som styrde matchen och halvtidsresultat skrevs till 14-9.

I början av andra halvlek fick Göteborg bollarna att studsa rätt och med det infann sig helt plötsligt lite glöd i killarna. Helt plötsligt var Göteborg med i matchen och Skåne tar time-out vid ställning 13-15. När Rasmus Thomsen gör 14-15 från en retur på linjen blev det helt plötsligt match. Dock drog Göteborg på sig 2 st 2 minuters utvisningar på varandra och Halland kunde utöka sin ledning igen.

Genom att gå ut på ett mer offensivt försvar försökte Göteborg ändra matchbilden och Halland blev lite osäkrare. Tekniska felen som Halland gjorde hade kunnat straffa sig mer om inte David Neij i Hallands mål hade stått i vägen. Med 5 minuter kvar av matchen kliver Pelle Segertoft fram och smäller dit 18-18 och Göteborg var med i matchen igen!

Med 22 sekunder var ägde Göteborg bollen och tog sin sista time-out. Matchen slutade 19-19 och det blev ett avgörande på shoot-out. Efter shoot-out skrev slutresultatet till 22-23.

Text: Naaz Sultani

Uppdaterad: 2019-11-27 16:50
Skribent: Tommy Söderberg
 
Hallands Handbollförbund
Växjövägen 11
302 44 Halmstad
Telefon: +46738428200