Hem / Övningshäftet

Övningshäftet

 

Med Handboll Fitness har din förening möjlighet att erbjuda ett roligt och effektivt sätt att träna handboll. Konceptet är enkelt och flexibelt, och fokuserar på gemenskap och ett lekfullt idrottsutövande oavsett tidigare erfarenhet och ambitionsnivå. Träningspasset kombinerar bollspel med inslag som förbättrar både styrka och kondition. De termer som används är Puls, Power och Play.

Övningshäftet är en samling träningskort, som är ihopsatt med en praktisk ring som går att öppna och stänga. Det gör det lätt att plocka ut de kort som ska användas på dagens pass. Häftet är uppdelat efter avsnitten Puls, Power och Play. Korten märkta Power visar styrkeövningar och kan med fördel placeras ut på träningsytan vid till exempel cirkelträning. Numreringen gör det lätt att sätta ihop häftet igen efter användning. 

En god idé är att låta häftet finnas lättillgängligt i hallen så att vem som helst i föreningen ska kunna använda innehållet för att kunna hålla i pass. Övningarna kan fungera som inspiration till övriga lagträningar.

Puls ger dig uppvärmningen som förbereder kroppen för aktivitet. Med handbollspecifika uppvärmningsövningar får du chans att känna på bollen samtidigt som du får öva tekniska moment. 

Power ger en blandning av styrkeövningar för hela kroppen. Syftet är att allmänt stärka upp kroppen i sin helhet, men även att lägga fokus på de muskelgrupper som behöver stärkas för idrotten. 

Play lägger fokus på att spela handboll och det finns flera olika spelvarianter att välja på. Efter en bra start på passet har du här en utmaning för hela kroppen men även för huvudet. 

 

Övningshäftet har en enkel uppbyggnad och dispositionen är följande: 

Allmän information

- om Handboll Fitness,

- om grundregler som gäller under träningspasset,

- om Puls - Power - Play, 

- om hur ett träningspass kan sättas ihop,

samt information för föreningen, till instruktören och annat värt att veta.

 

Kontakta oss på This is a mailto link för att gå kursen och få tillgång till övingshäftet.

 

Övningshäftet kan också beställas via mejl till This is a mailto link för 275 kronor + frakt 89 kronor. Observera att förening kan endast använda begreppet Handboll Fitness efter genomgången utbildning.

 

 

 

Sport Fitness, där Handboll Fitness ingår, är ett samverkansprojekt mellan Svenska Handbollförbundet, Skånes Handbollförbund, Skånes Ishockeyförbund, Skånes Innebandyförbund och RF-SISU Skåne med delfinansiering från Framåtfonden. 

Kontakta vår projketledare Camilla Rohlén.

Läs mer på den officiella webbplatsen sportfitness.nu.