Hem / Hållbarhetsarbete i föreningen- Cirkulärmobilhantering GIAB

Hållbarhetsarbete i föreningen- Cirkulärmobilhantering GIAB

HF Syd strävar efter att handbollen skall vara hållbar och jobba mot FN´s gloabal mål.

En del i hållbarhetsarbetet är att HF Syd har inlett ett samarbete med företaget GIAB (Godsinlösen Nordic AB) som är specialiserade på återbruk av gamla teknikprylar och att ge dessa nytt liv i en cirkulär affärsprocess. Vi vill på detta sätt ge ett alternativ för föreningarna i distriktet att jobba hållbarhetsinriktat. 

Det finns tre inriktningar som din förening kan applicera i verksamheten. Det handlar om:

1. Cirkulär mobilhantering. Genom att checka in och återvinna gamla mobiltelefoner kan tex. anhöriga och supporters bidra med pengar till just sitt lag i föreningen samtidigt som de minskar klimatavtrycket. Genom en återbrukad mobiltelefon sparar vi 69kg avfall och 55kg Co2-utsälpp vilket motsvarar ungefär en bilresa på drygt 60 mil. Video: Checka in din mobil - Så funkar det

2. Re-Commersce. Föreningens befintliga, nya och andra företag (sponsorer eller partners) som vill bidra till föreningen och egna företagets lönsamhet och hållbarhet. GIAB tar hand om e-handelsreturer, reklamationer, öppnade produkter,  trasiga produkter,  osålda produkter (slow movers). Oavsett volym och typ av produkt. GIAB hjälper föreningens samarbetspartner att få lönsamhet i de flöden som idag är olönsamma och inte skapar värde för företaget. Försäljningen delar GIAB med bolaget och GIAB ger 5% av sin del till föreningen. Där allt avslutas med en hållbarhetsrapport över samarbetet. Win, Win Win

3. Föreningen kan även erhålla en rabattkod till Returhuset.se 
Denna rabattkod ger kunden 10% på allt som handlas. Värde till föreningen, denna rabattkod ger desutom en procentuell återbäring till föreningen. Handlahållbara produkter på nätet eller i  GIAB’s fysiska butikerna som finns i Staffanstorp och Stockholm  (Lyftkransvägen 11, Huddinge) och stötta föreningen.

Hållbarhetsdata på allt samarbete samlas in och finns att tillgå som förening när ni jobbar hållbarhetsinriktat på detta sätt. Föreningen har även möjlighet att utbildas inom hållbarhetsarbete i stort.

Här kan du se en kort film om GIAB

Vill din förening eller ditt lag starta detta arbete? Kontakta då Camilla Rohlén som är kontaktperson på HF Syd och kommer hjälpa föreningar/lag som vill komma igång med detta.