Hem / #Schysstmatch

#SCHYSSTMATCH

HF Syd har beslutat att vi gemensamt inom handbollsfamiljen skall jobba med matchmiljön under samlingsnamnet #schysstmatch.

Vi är extremt måna om att på olika sätt för att jobba med matchmiljön så att den är positiv och utvecklande. Vi behöver ständig jobbba för att se till att spelarnas, domarnas och publikens upplevelse blir så bra som möjligt och präglas handbollens värdegrund som bygger på Fair play och gemenskap. Handboll är en fest och alla bjudna!

Kampanjen #schysstmatch är ett samlingsbegrepp för olika insatser som strävar efter att vi skall få en riktigt bra matchmiljö i våra hallar. 

Syftet  

Själva syftet med kampanjen är att utveckla och bygga en långsiktig kultur av Fair play där handbollen ses som ett föredöme inom idrotten och därmed blir en attraktivare sport.  

Vision 

Handbollens Värdegrund bygger på barnkonventionen, RFs inriktningsdokument "Idrotten Vill" och "SHFs Barn- ungdomspolicy". I grunden handlar det om att ge barn och unga en fin upplevelse i samband med matcherna. Vi ser framför oss en långsiktig vision som innebär att alla som går in i en idrottshall har fått utbildning och kompetenspåfyllnad på olika sätt. Oavsett om du är spelare, domare, ledare, funktionär eller publik så har du fått en introduktion i Handbollens värdegrund och tips på hur du kan bidra till att det blir en fin miljö. Det är det vi kallar en #Schysstmatch. 

 

Kampanjmaterial 

Digital material finns tillgängligt med affischer, filmer och #schysstmatch-kort. 

Synlighet

Samtliga föreningsdomare i HF Syd och samtliga instruktörer för domare, funktionärer och tränare har #schysstmatch tryckt på sina tröjor för att vi hela tiden skall påminnas om denna centrala del i vår verksamhet.

Ambassadör

Vi handboll Syd är stolta över att ha dubbla guldpipevinnare och Förbundskaptenen Tomas Axner som ambassadör!

 

Utbildningar 

Vi kommer under hösten att erbjuda fyra olika typer av utbildning varav tre av dem är digital och kostnadsfria!  

 

Matchvärd – i varje hall skall finnas en matchvärd som hjälper publiken att uppträda schysst . Vi erbjuder en kostnadsfri digital utbilding 7/12 . Anmälan:

https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1544235 

Domarmentor i förening – våra unga domare behöver stöd och en vuxen hand.Vi erbjuder en uppdaterad kostnadsfri digital utbilding 30/11. Anmälan: https://educationwebregistration.idrottonline.se/home/index/1519058 

Föräldrarutbildning på temat hur kan man bli en bra idrottsförälder . Vi kommer ordna en turné med runt om i hela HF Syd och erbjuda storföreläsningar för att nå så många föäldrar som möjligt. Vill din förening hjälpa till som lokal arrangör? Hör av er!

Grönt kort – vi använder den av RF Sisu framtagna kostnadsfria webbutbildningen för att säkerställa att våra ledare har en bild av handbollens värdegrund.  Samtliga ledare skall göra: https://www.svenskhandboll.se/HandbollSyd/forforeningen2/grontkort/

Även föräldrar kan genomföra Grönt kort med fördel!

Schysst-spelare

Kortet ”Schysst spelare” delas ut till en spelare i motståndarlaget efter varje match upp till U14, en spelare som uppträtt schysst. Filmen nedan beskriver det hela på ett lättförståeligt sätt.

Tillsammans ser vi till att matchmiljön blir så som vi vil ha den! Det är vår värdegrund oh vårt DNA!

Frågor 

Ev frågor ställs till Emme Adébo This is a mailto link