Hem / Nya förbundsdomare - steg 7

Nya förbundsdomare - steg 7

HF Syd är mycket stolta över att Svante Grönqvist, Lund - Alfred Åswärd, Lomma
och Jonathan Lindoff, Höör - Victor Sturesson, Lund nominerats till Förbundsdomare.

Vi fick ett samtal med Sturesson/Lindoff!

Hur känns det att nomineras till Förbundsdomare?

Det är givetvis en stor ära att få ta nästa kliv men också ett stort ansvar. Matcherna blir mer och mer betydelsefulla för lagen vilket också sätter press på oss som domare att prestera.

 

Hur länge har ni dömt?

Jonathan började för 8 år sedan och Victor för 5 år sedan.

 

Varför började ni döma?

Till en början var det ett sätt att kombinera extraknäck med att fortfarande ha en fot i handbollen när tiden som spelare tog slut. Sedan insåg vi båda snabbt att det också är väldigt kul vilket är anledningen till att vi håller på.

 

Vad är roligt med att vara domare?

Det är alltid fantastiskt kul att gå in på banan i en på förhand tuff match där man kan ta på spänningen, men att det i slutändan blir kul förutsätter så klart också att man genomför matchen på ett bra sätt. Utöver det får man en härlig gemenskap i domarsammanhang och möjlighet att uppleva Sverige. I våras var vi exempelvis i Boden och passade då på att kika in den intilliggande tillika graciösa staden Luleå.

 

Vad är jobbigt med att vara domare?

Självklart gör man inte alltid rätt i sina bedömningar vilket man ofta snabbt är medveten om. Det kan bli tufft dels under matchen och även efteråt om man fortsätter grubbla. Vidare kan långa resor så klart även suga musten ur en, särskilt om det blir flera helger på rad.

 

Vad har varit viktigt för er för att kunna komma så här högt på stegen?

Vi utarbetade tidigt en plan för hur vi vill döma, med målbilden att hålla en röd tråd i matcherna och bedöma situationer lika oberoende av matchtid och intensitet.

 

Vilket är ert råd till unga domare?

Det finns mycket resurser att ta hjälp av i HF Syd så våga ta hjälp av dessa för att utveckla!

 

Vad skall ni göra för att försöka nå det sista steget och bli Elitdomare steg 8?

Vi kommer arbeta vidare med vår vision och göra vad vi kan för att komma in i tempot och tugget så bra vi kan, till att börja med i herrettan.