Hem / Tävling / Handbollfestival och Minihandboll U7 - U9

Handbollfestival och Minihandboll U7 - U9

Vi fortsätter med samma upplägg som säsongen 2021/2022. I det nya systemet tar föreningarna och ledarna ett större ansvar för att få till bra minisammandrag.  Ledarna/Föreningen lottar och planerar själv sina arrangemang i minihandboll. 

  • Föreningen ser i TA när ni har ett sammandrag på hemmaplan och planerar detta som vanliga matcher, anpassa tiden efter antalet gästande lag. Se spelschma nedan.
  • Planera 2,5 - 4 h för sammandragen när ni lägger matcher i TA beroende på antal gästande lag. 
  • Viktigt att lägga rätt ledare med mobil och e-post i laganmälningen i TA så att det är enkelt att hålla kontakten mellan er ledare.
  • Arrangör kontaktar gästande föreningar senast 21 dagar före speldag för att bjuda in till minihandboll.
  • Gästande föreningar måste tacka ja till inbjudan senast 14 dagar före speldag samt meddela om man kommer med samma antal lag som man anmält i serien.
  • Arrangerande förening skickar ut spelschema senast 10 dagar före speldag till gästande lag.

Detta system är mycket mera flexibelt och ni kan hantera spelschemat efter förutsättningar som råder för just ert arrangemang. Dock ställer detta krav på att man som ledare är engagerad och har framförhållning inför sina minisammandrag. Som gästande lag kan man anpassa efter förutsättningar för den aktuella helgen, ibland kanske alla ens spelare kan spela och ibland nästan inga och då har ni möjlighet att styra antalet lag när inbjudan kommer. 

MINIHANDBOLLSREGLER

Säsongen 19/20 kom Svenska Handbollförbundet med nya anpassade regler för minihandboll. Under säsongen 21/22 hade Handbollförbundet Syd dispens för att pröva regler som är något modifierade utifrån SHFs regler från 19/20.

Se följande pdf för redogörelse för dessa regler som säsongen 21/22 gällde i hela HF Syd

Minihandbollsregler 21/22 i HF Syd

Ev uppdatering av reglerna för 2022/2023 meddelas i augusti!

HANDBOLLFESTIVAL F7 och P7

I F7 och P7 kommer vi fortsätta med handbollsfestivalkonceptet.
Konceptet innebär väldigt förenklat att lagen samlas för att spela men att man värmer upp till musik, spela lite matcher, tränar i stationer tillsammans, spelar lite matcher. SHF har tagit fram en ambitiös broschyr för detta med tips och övningar där man kan få inspiration. Omfattningen på en handbollfestival styrs av möjligheterna i hallen och hur mycket tid man har för sitt sammandrag. Ibland kan man köra fullt ut Handbollfestival och ibland inte. Gör det kul, inspirerande och tillsammans så att de första matcherna blir något att berätta om hemma så vi hjälps åt att rekrytera nya handbollsspelare i alla föreningar.

Arrangera en Handbollfestival

Handbollsfestivaler under säsongen 22/23 kommer arrangeras under våren 2023, och vi tar upp anmälningar till detta under augusti-november.

SPELSCHEMA OCH KONTAKTLISTA MINIHANDBOLL 2022/2023

F8 -->
F9 -->
P8 -->
P9 -->

Kontaktlistor publiceras i augusti!

Exempel på lottningsmallar

Lottningsmall exel

Hör av er om ni har några frågor!

Bjarne

070-7449647