Hem / Tävling / Minihandboll

Minihandboll

Det är ett nytt upplägg för minihandboll i HF Syd säsongen 21/22. I det nya systemet tar föreningarna och ledarna ett större ansvar för att få till bra minisammandrag.  Ledarna/Föreningen lottar och planerar själv sina arrangemang i minihandboll. 

  • Föreningen ser i TA när ni har ett sammandrag på hemmaplan och planerar detta som vanliga matcher, anpassa tiden efter antalet gästande lag. Se spelschma nedan.
  • Planera 2,5 - 4 h för sammandragen när ni lägger matcher i TA beroende på antal gästande lag. 
  • Viktigt att lägga rätt ledare med mobil och e-post i laganmälningen i TA så att det är enkelt att hålla kontakten mellan er ledare.
  • Arrangör kontaktar gästande föreningar senast 21 dagar före speldag för att bjuda in till minihandboll.
  • Gästande föreningar måste tacka ja till inbjudan senast 14 dagar före speldag samt meddela om man kommer med samma antal lag som man anmält i serien.
  • Arrangerande förening skickar ut spelschema senast 10 dagar före speldag till gästande lag.

Detta system är mycket mera flexibelt och ni kan hantera spelschemat efter förutsättningar som råder för just ert arrangemang. Dock ställer detta krav på att man som ledare är engagerad och har framförhållning inför sina minisammandrag. Som gästande lag kan man anpassa efter förutsättningar för den aktuella helgen, ibland kanske alla ens spelare kan spela och ibland nästan inga och då har ni möjlighet att styra antalet lag när inbjudan kommer. 

SPELSCHEMA

Spelschema F7

Spelschema F8

Spelschema F9

Spelschema P7

Spelschema P8

Spelschema P9

Exempel på lottningsmallar

Lottningsmall exel

Hör av er om ni har några frågor!

Bjarne

070-7449647