Hem / Utbildning / Distriktslagsverksamhet spelare födda 2007(D)

Distriktslagsverksamhet spelare födda 2007(D)

Distriktslagsverksamheten kommer att inledas med två uttagningsträningar den 20-21/8 (som spelare är du på plats en av dagarna), anmälan är öppen för alla som vill vara med. Hallarna bokas spritt över vårt distrikt för att alla spelare ska ha närhet till hall. Under dessa två träningspass kommer våra distriktslagsledare att ansvara för upplägg och genomförande med syfte att få en bra överblick och förståelse för spelarnas egenskaper.

Efter de inledande uttagningsträningarna i augusti kommer det sedan att arrangeras ett helgläger den 24-25/9 för att våra distriktslagsledare skall få mer tid med spelarna både på och utanför plan. Till detta helgläger kommer ungefär 50% av de som är med under träningarna i augusti att kallas.

Den 8-9/10 (pojkar ena dagen och flickor ena dagen) sker den sista delen av uttagningen. Under denna slututtagning kommer drygt 42 spelare per kön att kallas. Inför Sverigecupen som spelas den 11-13/11 kommer det totalt att tas ut 42 pojkar och 42 flickor som sedan fördelas på tre lag per kön med 14 spelare i respektive lag.

Anmälan till distriktslagsträningarna den 20-21/8

>>ANMÄL DIG HÄR<<


OBS!
Sista anmälningsdag är den 24/7.

Från Svenska Handbollförbundets sida är syftet med distriktslagsverksamheten att så många spelare som möjligt ska kunna få utbildning. Väl på plats under Sverigecupen ska alla spelare ges möjlighet att prestera och visa upp sig för förbundskaptenerna och deras scouter. När spelarna sedan kallas till Riksläger görs det utifrån ett individuellt perspektiv sett till de färdigheter spelaren har visat upp.

Det här vill förbundskaptenerna och instruktörerna se av spelarna under turneringen och hela utbildningen: 

  • Gör ditt bästa  
  • Hemspringet är mycket viktigt  
  • Spelförståelse  
  • Individuell teknik i försvar-, anfall och målvaktsspelet utifrån SHF:s spelarutbildning

Distriktslagsledare

Som distriktslagsledare ansvarar du tillsammans med dina tränarkollegor för laguttagning och coaching under Sverigecupen. Du ansvarar för att vid uttagningstillfällena efter spelarutbildningsverksamheten ta ut den slutgiltiga trupp som skall representera Handbollförbundet Syd under Sverigecupen. Detta uppdrag är för dig som har varut tränare några år och ska minst ha påbörjat TU3. Du ska vara intresserad av talangutveckling och ha intresse av att bidra till resultmässig framgång för våra föreningar och distriktslag i tävlingsmatcher.

Uppdraget bidrar, förutom möjlighet till egen utveckling, till att utveckla ditt nätverk bland handbollsspelare och handbollsledare på såväl regional som nationell nivå. För att vara aktuell för uppdraget agerar du utifrån Svenska Handbollförbundets grundsyn på ledarskap samt kan lämna in ett felfritt belastningsregister.

Information om riksläger, uttagningar och allt om spelarutbildningen finns att läsa på Svenska Handbollförbundets hemsida här >>>